Γαλλία: Προκλητικός Τσαβούσογλου καλεί τους Τούρκους που ζουν στη χώρα να δρουν συντονισμένα κατά των Αρμενίων

Γαλλία: Προκλητικός Τσαβούσογλου καλεί τους Τούρκους που ζουν στη χώρα να δρουν συντονισμένα κατά των Αρμενίων

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προέβη σε αυτήν την προτροπή κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας στο Στρασβούργο

Την αντίδραση των αρμενικών οργανώσεων προκάλεσε η παρότρυνση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβούλτ Τσαβούσογλου, προς τους ομοεθνείς του που ζουν στη Γαλλία, «να ενεργούν κατά της αρμενικής διασποράς με πιο συντονισμένο τρόπο».

Παρότρυνση που έγινε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τσαβούσογλου στο Στρασβούργο, όπου συναντήθηκε στο τουρκικό προξενείο με εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας στη Γαλλία. Ο Φράνκ Παπατζιάν, συμπρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού των Αρμενικών Οργανώσεων της Γαλλίας, δήλωσε πως με την αναφορά αυτή ο Τούρκος υπουργός ενθαρρύνει τη βία κατά των Γάλλων αρμενικής καταγωγής.

«Αισθανόμαστε απειλή από τα λόγια του Τούρκου υπουργού. Θεωρούμε ότι τα λόγια του συνιστούν έκκληση για βία και αναμένουμε από τη γαλλική κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας», τόνισε ο Παπατζιάν επικρίνοντας ταυτόχρονα τη γαλλική κυβέρνηση επειδή «δεν αντιδρά διότι δεν θέλει να δυσαρεστήσει την Τουρκία». «Η ιστορία των σχέσεων μεταξύ της γαλλικής και της τουρκικής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι το Παρίσι δεν δίνει ποτέ τις κατάλληλες απαντήσεις στις προσβολές και τις απειλές της Άγκυρας» είπε ο Παπατζιάν, ζητώντας από τη γαλλική κυβέρνηση να απελάσει τον Τούρκο πρέσβη, να απαιτήσει δημόσια συγγνώμη και να θεωρήσει τον Eρντογάν υπεύθυνο σε περίπτωση επιθέσεων σε πληθυσμούς από Τούρκους κομάντο.

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Δεν είναι μόνο οι Έλληνες νιώθουν την απέχθεια για τις δηλώσεις και τις προθέσεις του τούρκικου καθεστώτος. Οι λαοί της Ελλάδας και των Αρμενίων έχουν βιώσει τη βία και τα εγκλήματα των τούρκων και μέσω των γενοκτονιών που υπέστησαν.

    Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού.
    Μαρτίνος Λούθηρος, 1483-1546.

Παρακαλούμε περιμένετε ...