Κύπρος: Η Τουρκία έστειλε drones μάχης στα κατεχόμενα ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Κύπρος: Η Τουρκία έστειλε drones μάχης στα κατεχόμενα ανακοίνωσε ο Ερντογάν

«Οι σύζυγοί μας συνεννοούνται καλά. Εμείς όχι» είπε για τις σχέσεις του με τον Εμμανουέλ Μακρόν

Τουρκικά μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα που δεν είναι οπλισμένα, καθώς και μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα μάχης, βρίσκονται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο «για να την προστατεύσουν απ' όλες τις πλευρές», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

Όπως μεταδίδει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ερωτηθείς αν υπάρχει σχέδιο για τη δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην κατεχόμενη Καρπασία, ο Ερντογάν δήλωσε, πως τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορεί επίσης να σταλούν στην περιοχή. «Επειδή είναι ανάγκη να ασφαλίσουμε τη Βόρεια Κύπρο απ' όλες τις πλευρές, απ' όλες τις απόψεις. Είτε δημιουργηθεί βάση, είτε όχι, τα αεριωθούμενά μας θα είναι στη Βόρεια Κύπρο αμέσως μόλις απογειωθούν από την ηπειρωτική χώρα μας», πρόσθεσε, σύμφωνα πάντα με το Anadolu.

Ο Ερντογάν έδειξε ακόμη την απόσταση που τον χωρίζει από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι «οι σύζυγοί μας συνεννοούνται καλά. Εμείς όχι», όπως αναφέρει ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM. Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, λίγο νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος είχε συλληφθεί από τις κάμερες να «πειράζει» τον Εμμανουέλ Μακρόν, προτείνοντας του ενώπιον του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, την προσχώρηση της Γαλλίας στον Οργανισμό των τουρκόφωνων χωρών της κεντρικής Ασίας. «Θα σε δεχθούμε, αν το θες», ακούστηκε να λέει ο Τούρκος πρόεδρος, για να δεχθεί στη συνέχεια από τον Γάλλο πρόεδρο, σύμφωνα με το BFM, ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη.