Μόσχα: Έκκληση Ματβιένκο στα κοινοβούλια της Ρωσίας και της Ουκρανίας να βρούνε λύση για ειρήνη

Μόσχα: Έκκληση Ματβιένκο στα κοινοβούλια της Ρωσίας και της Ουκρανίας να βρούνε λύση για ειρήνη

Η πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ζήτησε τις δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών «αμέσως σήμερα»

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) Βαλεντίνα Ματβιένκο απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τα κοινοβούλια της Ρωσίας και της Ουκρανίας να καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών.

«Ελάτε αμέσως σήμερα, στο πλαίσιο των κοινοβουλίων της G20 να καθίσουμε στο τραπέζι των συνομιλιών, το κοινοβούλιο της Ρωσίας και το κοινοβούλιο της Ουκρανίας. Ελάτε να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον, να καταλήξουμε σε συμφωνίες» δήλωσε η Ματβιένκο κατά την διάρκεια της συνάντησης των κοινοβουλίων της G20 που πραγματοποιείται στην Ινδονησία.

Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσία επανειλημμένα πρότεινε συνομιλίες για την διευθέτηση της «ενδοουκρανικής κρίσης», όμως έπειτα από σειρά συναντήσεων στην Κωνσταντινούπολη η Ουκρανία αρνήθηκε να συμφωνήσει, «καθώς καθοδηγείται έξωθεν».

«Και πάλι λέμε, είμαστε υπέρ των συνομιλιών, υπέρ του διαλόγου, υπέρ της ειρηνικής πολιτικής λύσης αυτής της κρίσης. Ελάτε να συμφωνήσουμε και να καθίσουμε στο τραπέζι των συνομιλιών», δήλωσε η Ματβιένκο, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Πρόσφατα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενέκρινε απόφαση του Συμβουλίου εθνικής ασφαλείας και άμυνας (SNBO) η οποία απαγορεύει τις συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.