Οι περίεργοι κανόνες που ακολουθεί η βασιλική οικογένεια ακόμη και στο μπάνιο

Οι περίεργοι κανόνες που ακολουθεί η βασιλική οικογένεια ακόμη και στο μπάνιο

Τι δεν αποχωρίζεται ποτέ ο νέος βασιλιάς Κάρολος Γ' όταν ταξιδεύει

Είναι γνωστό ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, τηρούν ένα αυστηρό πρωτόκολλο εδώ και δεκαετίες. Κάποιοι κανόνες μοιάζουν κάπως λογικοί, κι άλλοι είναι αρκετά παράξενοι και πρέπει να ακολουθούνται πιστά ακόμη και στο μπάνιο.

Γενικά, μέχρι σήμερα ξέραμε ότι τα μικρά αγόρια φορούν μόνο σορτς, το ντεκολτέ απαγορεύεται, το καπέλο δεν πρέπει να φοριέται ποτέ μετά τις 6:00 μ.μ. και πολλά ακόμη. Τώρα έρχονται μερικοί ακόμη παράξενοι κανόνες να προστεθούν στη λίστα και αφορούν τη συμπεριφορά των μελών στο μπάνιο.

Η βασίλισσα τηρούσε μερικούς πολύ συγκεκριμένους κανόνες

Στα 70 χρόνια που ήταν στον θρόνο, η Ελισάβετ έπρεπε να ακολουθεί πιστά ένα αυστηρό πρωτόκολλο και στο μπάνιο. Έπρεπε κάθε μέρα να κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Ποια ήταν αυτά; Μόλις ξυπνούσε σε κάποιο από τα παλάτια της, έκανε το πρωινό της μπάνιο στις 7:30 π.μ. Όσο περίμενε να ζεσταθεί το νερό, έπινε το πιο διαδεδομένο αρωματικό τσάι στον κόσμο, το Earl Grey και άκουγε τις ειδήσεις από το BBC Radio 4.

Το νερό για το απολαυστικό της μπάνιο έπρεπε να είναι αυστηρά χλιαρό και να μην ξεπερνάει τα 17 cm. Για τη σωστή θερμοκρασία του νερού, η υπηρέτρια της βασίλισσας χρησιμοποιούσε ένα ξύλινο θερμόμετρο.

Οι άνδρες πρέπει να ξυρίζονται σωστά

Παρόλο που οι τρίχες από τα γένια εντοπίζονται σχεδόν στο μπάνιο κάθε άντρα, στο μπάνιο των βασιλικών απαγορεύεται κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τον Scotsman, είναι έθιμο οι άνδρες της βασιλικής οικογένειας να είναι πάντα ξυρισμένοι, (φυσικά δεν ξυρίζονται μόνοι τους), ειδικά στον γάμο τους και σε ειδικές περιστάσεις.

Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος δεν ήταν ξυρισμένος ούτε στον γάμο του, ούτε σε εμφανίσεις του με τη στρατιωτική στολή, ούτε σε ειδικές περιστάσεις. Κάθε φορά ωστόσο, έπαιρνε την άδεια της βασίλισσας.

H λέξη «τουαλέτα» είναι απαγορευμένη

Στη βασιλική οικογένεια πρωτοστατεί η λογοκρισία καθώς πολλές λέξεις που σχετίζονται με το μπάνιο, θεωρούνται απαγορευτικές. "Lavatory', "the loo"... αυτές οι δύο λέξεις είναι επιτρεπτές για την περιγραφή του μπάνιου αλλά και πάλι με προσοχή.

Ο βασιλιάς Κάρολος και οι απαιτητικές του ανάγκες, ακόμη και στα ταξίδια του

O νέος βασιλιάς ακολουθεί κάποιους δικούς του κανόνες στο μπάνιο, που δεν τους παραβιάζει ποτέ. Δεν θέλει να βγαίνει για κανέναν λόγο από το πρόγραμμά του Αυτό σημαίνει ότι έχει μια λεκάνη, η οποία του ανήκει και θέλει να την έχει μαζί του ακόμη και στα ταξίδια του.

Επίσης, δεν χρησιμοποιεί οποιοδήποτε χαρτί τουαλέτας αλλά μόνο το Kleenex Velvet!

Δεν μπορούν να διαβάζουν τίποτα όσο είναι στο μπάνιο

Ενώ οι εφημερίδες και τα περιοδικά γενικά πάνε και έρχονται όσο είμαστε στο μπάνιο, οι βασιλικοί δεν μπορούν να διαβάζουν τίποτα όσο βρίσκονται εκεί. Για την ακρίβεια, δεν μπορούν να έχουν μαζί τους κινητό, κάποια εφημερίδα ή το αγαπημένο τους βιβλίο.

1
σχόλιο
  1. avatar 17cm

    Η θερμοκρασία μετριέται σε βαθμούς Κελσίου και όχι σε εκατοστά ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...