Νότια Κορέα: Φόβοι για δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου εκτοξευόμενου από υποβρύχιο της Βόρειας Κορέας

Νότια Κορέα: Φόβοι για δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου εκτοξευόμενου από υποβρύχιο της Βόρειας Κορέας

Σύμφωνα με στρατιωτικές πληροφορίες

Ο στρατός της Νότιας Κορέας κάνει λόγο για ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα μπορεί να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου εκτοξευόμενου από υποβρύχιο (SLBM), μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, μερικά 24ωρα προτού επισκεφθεί τη Σεούλ η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Ο νοτιοκορεατικός στρατός εντόπισε προετοιμασίες αυτή την εβδομάδα στη Σίνπο, στην επαρχία Νότια Χαμγκιόνγκ, ανέφερε το Γιονάπ επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις την οποία δεν κατονόμασε. Η δήλωση συνάδει με την εκτίμηση αμερικανικού κέντρου μελετών που επικαλέστηκε δορυφορικές εικόνες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο νέος συντηρητικός πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ είναι ενήμερος για τις ενδείξεις και τις κινήσεις που υποδεικνύουν πιθανές προκλήσεις από πλευράς της Πιονγκγιάνγκ, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής δοκιμής SLBM, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του σήμερα.

Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Χάρις, η οποία θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα περιοδεία σε κράτη που αποτελούν συμμάχους των ΗΠΑ στην Ασία, προγραμματίζεται να επισκεφθεί τη Σεούλ την Πέμπτη για συνομιλίες με τον κ. Γιουν, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.