Κίνα: Βρέθηκε ζωντανός 28χρονος που αγνοούνταν για 17 ημέρες μετά τον σεισμό

Κίνα: Βρέθηκε ζωντανός 28χρονος που αγνοούνταν για 17 ημέρες μετά τον σεισμό

Είχε μείνει πίσω για να βοηθήσει τραυματίες συναδέλφους του

Ένας άνδρας που αγνοούνταν επί 17 ημέρες μετά από σεισμό στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν της Κίνας βρέθηκε ζωντανός, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ο 28χρονος Γκαν Γιου, υπάλληλος υδροηλεκτρικού σταθμού είχε μείνει πίσω με τον συνάδελφό του Λούο Γιονγκ μετά τον σεισμό μεγέθους 6,8 Ρίχτερ που έπληξε τη Σιτσουάν στις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο σεισμός σκότωσε 93 ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες. Ο λόγος ήταν ότι ήθελαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες συναδέλφους τους και να βοηθήσουν στην αποφυγή πλημμύρας απελευθερώνοντας νερό από ένα φράγμα.

Οι ίδιοι έμειναν στη συνέχεια στο σταθμό για πάνω από μία ημέρα χωρίς φαγητό ή σήμα κινητής τηλεφωνίας.

Το δίδυμο προσπάθησε να φύγει στις 7 Σεπτεμβρίου, περπατώντας περισσότερα από 12 μίλια. Αλλά ο Γκαν, ο οποίος έχει μυωπία, πάλεψε να ξεφύγει από το ανώμαλο έδαφος καθώς είχε χάσει τα γυαλιά του, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το ζευγάρι αποφάσισε τελικά να χωριστεί, με τον Λούο να πηγαίνει να βρει βοήθεια και τον Γκαν να μένει στη θέση του με μερικά άγρια φρούτα και βλαστούς μπαμπού για τροφή, ενώ περίμενε βοήθεια.

Οι διασώστες βρήκαν τον Λούο στις 8 Σεπτεμβρίου, αλλά όταν επέστρεψαν στο σημείο όπου είχε αφήσει τον Γκαν, δεν ήταν πλέον εκεί. Βρίσκοντας μόνο πεταμένα ρούχα και πατημασιές, οι διασώστες φοβήθηκαν για τη ζωή του Γκαν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι σωστικές αρχές έκαναν εκ νέου έρευνα με τη βοήθεια ενός αγρότη που ήξερε την περιοχή. Μετά από λίγες ώρες άκουσε τις κραυγές του Γκαν και τον βρήκε κάτω από δέντρα.

Οι διασώστες έφτασαν αργότερα στο σημείο και τον μετέφεραν σε ένα νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε με σπασμένα οστά.

Πλάνα από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα CCTV έδειξαν τον Γκαν να τρώει ένα σνακ και να διασώζεται, καθώς και να επανενώνεται με τους γονείς του από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...