Ο τραγουδιστής Ματ Γουίλις πίστευε ότι είναι τεμπέλης αλλά διαγνώστηκε με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής

Ο τραγουδιστής Ματ Γουίλις πίστευε ότι είναι τεμπέλης αλλά διαγνώστηκε με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής

«Ήταν μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για μένα γιατί δεν πίστευα ότι μπορεί να πάσχω από κάτι τέτοιο», είπε ο Βρετανός

Ο Βρετανός μουσικός Ματ Γουίλις (Matt Willis) διαγνώστηκε με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ), μία ασθένεια που στα συμπτώματά της περιλαμβάνει την ανησυχία και τη δυσκολία συγκέντρωσης. Ο καλλιτέχνης όταν διαγνώστηκε με την ασθένεια δεν κατάλαβε ακριβώς από τι έπασχε και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι του συμβαίνει αυτό.

«Λίγο πριν από το lockdown, διαγνώστηκα με ΔΕΠΥ ενηλίκων. Ήταν μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για μένα γιατί δεν πίστευα ότι μπορεί να πάσχω από κάτι τέτοιο. Νόμιζα ότι απλώς είμαι τεμπέλης, αυτό πίστευα για μένα. Ξέρω ότι είναι λάθος και λυπάμαι που το λέω δυνατά, αλλά αυτό σκέφτηκα. Νόμιζα ότι είμαι αυτό που λένε τεμπέλης», είπε ο Γουίλις.

Μιλώντας στο podcast της Fearne Cotton στο Happy Place, συνέχισε λέγοντας ότι ο ειδικός που του είπε τα νέα του εξήγησε ότι «ήταν η πιο εύκολη διάγνωση στη ζωή μου».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, όταν του είπαν ότι είχε την πάθηση αρχικά του πυροδότησε μια «περίοδο πένθους» παραδέχτηκε ο τραγουδιστής.

«Αν το ήξερα αυτό όταν ήμουν παιδί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Θα έδινα περισσότερη προσοχή στο σχολείο» είπε.

Ο Ματ είπε ακόμα ότι από τη στιγμή που έμαθε πως πάσχει από ΔΕΠΥ ήταν «απελευθερωτικό» για τον ίδιο, καθώς μπόρεσε να εξηγήσει με τη λογική πολλά γεγονότα που συνέβησαν στη ζωή του.