Βασίλισσα Ελισάβετ: Ουρές 7 χιλιομέτρων και 11,5 ώρες αναμονή για το λαϊκό προσκύνημα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ουρές 7 χιλιομέτρων και 11,5 ώρες αναμονή για το λαϊκό προσκύνημα

Τα ξημερώματα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν πρόβες για την κηδεία που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα

Χιλιάδες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και όλο τον κόσμο έκαναν ουρά για δεύτερη νύχτα για να τιμήσουν και να αποχαιρετίσουν την βασίλισσα Ελισάβετ στα ανάκτορα του Γουέστμινστερ.

Υπολογίζεται οτι ο χρόνος αναμονής είναι τουλάχιστον 11,5 ώρες, με την ουρά να εκτείνεται σε πέντε μίλια (7,9 χιλιόμετρα) σε όλο το Λονδίνο.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (16/9) πραγματοποιήθηκαν πρόβες για την κηδεία που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (19/9) στις 11 τοπική ώρα.

Το Αβαείο του Γουέστμινστερ φωτίστηκε έντονα ενω στρατιώτες, και επικεφαλής αυλητές, παρέλασαν γύρω από την πλατεία του κοινοβουλίου.

Ωστόσο σήμερα ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η Βασιλική σύζυγος Καμίλα, θα επισκεφθούν την Ουαλία στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας τους στα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου

Συγκίνηση και μνήμες από το παρελθόν της κηδείας της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997 ξύπνησαν στον πρίγκιπα Ουίλιαμ οι εικόνες που ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του Χάρι περπάτησαν πίσω από το φέρετρο της γιαγιάς του.

Τα σχόλιά του έγιναν καθώς αποκαλύφθηκαν νέες λεπτομέρειες για την κηδεία της Βασίλισσας. Οι ήχοι του ύμνου «The Last Post» θα ακουστούν στις 12 στις 19 Σεπτεμβρίου καθώς η τελετή φτάνει στο τέλος της, όπου Θα τηρηθεί εθνική σιγή δύο λεπτών στο τέλος της λειτουργίας και θα ακολουθήσει πορεία στο Λονδίνο.

Επίσης το αεροδρόμιο Χίθροου ανέφερε πως θα σταματήσει όλες τις πτήσεις για 15 λεπτά πριν από τη δίλεπτη εθνική σιγή που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας.

Θα είναι μια μέρα συγκίνησης και θλίψης, αλλά και μια γιορτή για τη ζωή της μονάρχης και τα 70 χρόνια βασιλείας της ενώ χιλιάδες αναμένεται να βγουν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας και στο Ουίνδσορ για να αποτίσουν φόρο τιμής καθώς κάνει το τελευταίο της ταξίδι, σχολιάζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Πάνω από όλα, όμως, η ιστορική συνέχεια της Βρετανίας θα διακοπεί για πάντα, καθώς ο τελευταίος σύνδεσμος της χώρας με την εποχή της βρετανικής αυτοκρατορίας, τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον εμβληματικό Τσώρτσιλ, θα πάψει να υπάρχει.