Το πρώτο διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου προς τους Βρετανούς: Θα σας υπηρετήσω με την ίδια αφοσίωση – Δείτε βίντεο

Το πρώτο διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου προς τους Βρετανούς: Θα σας υπηρετήσω με την ίδια αφοσίωση – Δείτε βίντεο

Ανακοίνωσε ότι ο μεγαλύτερος γιος του Ουίλιαμ θα είναι διάδοχος του θρόνου - Τι είπε για Χάρι και Μέγκαν

Στο πρώτο του διάγγελμα, ο νέος βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για την εκλιπούσα Ελισάβετ Β’, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετήσει τις ίδιες αξίες με τη μητέρα του. Τόνισε πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο και για όλη τη βασιλική οικογένεια.

Νωρίτερα είχε επιστρέψει στο Μπάκιγχαμ υπό τις επευφημίες χιλιάδων Βρετανών.

Ανακοίνωσε επισήμως ότι ο μεγαλύτερος γιος του, Ουίλιαμ, θα είναι πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου. Παράλληλα, η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κάθριν, θα φέρει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, τον οποίο κατείχε η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο Κάρολος ήταν συγκινημένος και αναφέρθηκε σε όλα τα μέλη της οικογένειά του.

«Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της βασίλισσας, είναι μια στιγμή υπέρτατης θλίψης για εμένα. Η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, την κοινοπολιτεία και για αμέτρητους ανθρώπους», ανέφερε αρχικά ο Κάρολος.

«Όπως έκανε η ίδια η βασίλισσα με ακλόνητη αφοσίωση, και εγώ δεσμεύομαι τώρα επίσημα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου που απομένει ο Θεός να μου χορηγήσει, να τηρήσω τις συνταγματικές αρχές στην καρδιά του έθνους μας.

Όπου κι αν ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο ή και τις περιοχές σε όλο τον κόσμο και ανεξάρτητα από το υπόβαθρο και τις πεποιθήσεις σας, θα προσπαθήσω να σας υπηρετήσω με πίστη, σεβασμό και αγάπη, όπως σε όλη μου τη ζωή».

Στη συνέχεια ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας είπε: «Η ζωή μου φυσικά θα αλλάξει καθώς αναλαμβάνω τις νέες μου ευθύνες. Δεν θα μπορώ πλέον να δίνω τόσο πολύ από τον χρόνο και τις ενέργειές μου σε φιλανθρωπίες και θέματα για τα οποία νοιάζομαι τόσο βαθιά.

Αλλά ξέρω ότι αυτό το σημαντικό έργο θα συνεχιστεί στα έμπιστα χέρια άλλων.

Αυτή είναι επίσης μια εποχή αλλαγής για την οικογένειά μου. Βασίζομαι στη στοργική βοήθεια της αγαπημένης μου συζύγου Καμίλα. Σε αναγνώριση της δικής της πιστής δημόσιας υπηρεσίας από τον γάμο μας πριν από 17 χρόνια, γίνεται η βασίλισσα σύζυγός μου. Ξέρω ότι θα φέρει στις απαιτήσεις του νέου της ρόλου τη σταθερή αφοσίωση στο καθήκον στο οποίο βασίζομαι τόσο πολύ».

Η αναφορά σε Χάρι και Μέγκαν

Φυσικά, στο διάγγελμα του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Χάρι και την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ. «Εκφράζω την αγάπη μου για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν καθώς συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά ο νέος βασιλιάς.