Στο στόχαστρο της Τουρκίας οι ΗΠΑ: «Αν δεν υπήρχαν δεν θα υπήρχε η τρομοκρατική οργάνωση PKK»

Στο στόχαστρο της Τουρκίας οι ΗΠΑ: «Αν δεν υπήρχαν δεν θα υπήρχε η τρομοκρατική οργάνωση PKK»

Σουλεϊμάν Σοϊλού: «Μας έβαλαν να πολεμάμε ο ένας εναντίον του άλλου»

Στο στόχαστρο του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, βρέθηκαν οι ΗΠΑ, ο οποίος είπε ότι στόχος της χώρας του είναι να εκδιώξουν τους Αμερικανούς από τη Μέση Ανατολή.

Ο Τούρκος υπουργός έκανε τις επίμαχες δηλώσεις απευθυνόμενος στις οικογένειες ανταρτών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι τα παιδιά τους έπεσαν θύματα απαγωγής από την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ και για το λόγο αυτό διαμαρτύρονται εδώ και τρία χρόνια έξω από τα κεντρικά γραφεία του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στο Ντιγιραμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

«Η τρομοκρατική οργάνωση θα τελειώσει σύντομα στην Τουρκία, μην ανησυχείτε. Αυτό όμως δεν μας φτάνει, πρέπει να το διώξουμε και από την περιοχή γύρω μας. “Ξηλώνοντας την τρομοκρατική οργάνωση, θέλουμε να ξηλώσουμε την Αμερική”. Το λέω με κάθε ειλικρίνεια: Επί χρόνια αναστατώνουν αυτή τη γεωγραφία με πραξικοπήματα. Αλεβίτες-Σουνίτες, Τούρκους-Κούρδους, μας έβαλαν να πολεμάμε ο ένας εναντίον του άλλου. Προσπάθησαν να μας αποξενώσουν τον έναν από τον άλλον. Δεν θέλουν ο κόσμος να γνωρίζει τις αλήθειες της θρησκείας μας και τις αλήθειες του πολιτισμού μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σουλεϊμαν Σοϊλού.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη:

Σήμερα αν δεν υπήρχε η Αμερική, δεν θα υπήρχε η τρομοκρατική οργάνωση που λέγετε PKK/PYD. Ο δημιουργός του PKK και του PYD είναι η Αμερική. Δικοί τους υπηρέτες είναι. Το πολιτικό κόμμα που ονομάζεται HDP είναι υπηρέτης των Αμερικανών μαζί με το PKK. Το λέω ανοιχτά. Εάν η Αμερική δεν διασφαλίσει το PKK και το PYD, δεν μπορεί να πάει ούτε μισό μέτρο μέτρου στη Μέση Ανατολή. Δεν μπορεί να κρατηθεί ούτε σε μία σπηλιά».