Σουηδία: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε οχηματαγωγό με 300 ανθρώπους

Σουηδία: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε οχηματαγωγό με 300 ανθρώπους

Η πυρκαγιά φαίνεται πως διαδόθηκε από ένα φορτηγό ψυγείο στο γκαράζ

Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε ένα οχηματαγωγό που μετέφερε 300 ανθρώπους κατασβέστηκε και δεν προκάλεσε θύματα, ανακοίνωσαν οι σουηδικές λιμενικές αρχές.

Το Stena Scandica πραγματοποιούσε δρομολόγιο ανάμεσα στη Λετονία και τη Σουηδία στη Βαλτική θάλασσα, όταν σήμανε συναγερμός γύρω στις 12:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδας) για φωτιά εν πλω, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία και τις υπηρεσίες διάσωσης.

Σύμφωνα με την εταιρία Stena Line που εκμεταλλεύεται το οχηματαγωγό, η φωτιά φαίνεται πως διαδόθηκε από ένα φορτηγό ψυγείο στο γκαράζ.

"Η φωτιά κατασβέστηκε", δήλωσε στο AFP η Λίζα Μιόρνινγκ, εκπρόσωπος των σουηδικών λιμενικών αρχών, γύρω στις 16:30 ώρα Ελλάδας.

"Τις επόμενες τρεις ή τέσσερις ώρες, το οχηματαγωγό θα ρυμουλκηθεί μέχρι το λιμάνι", εξήγησε.

Το οχηματαγωγό εκτελούσε δρομολόγιο από το λετονικό λιμάνι Βέντσπιλς σε εκείνο του Νίνασαμν, κοντά στη Στοκχόλμη, όπου και θα ρυμουλκηθεί, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι 300 άνθρωποι που επέβαιναν στο οχηματαγωγό (περίπου 240 επιβάτες και 60 μέλη πληρώματος) παρέμειναν πάνω στο πλοίο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η οποία ανασκεύασε τις αρχικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είχε αρχίσει η εκκένωση του πλοίου.

"Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός πάνω στο πλοίο και δεν υπήρξε καμία εκκένωση", σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές.

Εκπρόσωπος της Stena Line χαρακτήρισε την πυρκαγιά "περιορισμένη, που επικεντρώθηκε γύρω από ένα φορτηγό ψυγείο στο γκαράζ" "κυρίως με καπνό".

Τρία ελικόπτερα και επτά σκάφη στάλθηκαν στο σημείο.Ένα άλλο οχηματαγωγό διατάχθηκε να αλλάξει πορεία σε περίπτωση που χρειαζόταν εκκένωση του οχηματαγωγού.

Το Stena Scanica βρίσκεται ανοικτά του νησιού Γκότσκα Σάντον, νοτιοανατολικά των σουηδικών αρχών.

Μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές του 20ού αιώνα εκτυλίχθηκε ανάμεσα στις Βαλτικές χώρες και τη Σουηδία τον Σεπτέμβριο του 1994 με το ναυάγιο του οχηματαγωγού "Estonia" που προκάλεσε τον θάνατο 852 ανθρώπων.