Βρετανία – Λιζ Τρας: Ο κόσμος θα λάβει την στήριξη που χρειάζεται για τους λογαριασμούς της ενέργειας

Βρετανία – Λιζ Τρας: Ο κόσμος θα λάβει την στήριξη που χρειάζεται για τους λογαριασμούς της ενέργειας

Ανησυχία για αύξηση κατά 80% του πλαφόν στις τιμές της ενέργειας από τον Οκτώβριο

Η υποψήφια για την πρωθυπουργία της Βρετανία Λιζ Τρας δεσμεύτηκε την Παρασκευή (26/8) πως θα εξασφαλίσει ότι ο κόσμος θα λάβει την στήριξη που χρειάζεται για να μπορεί να αντεπεξέλθει στους δύσκολους καιρούς.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος του επιτελείου της προεκλογικής της εκστρατείας της Λιζ Τρας μετά την ανακοίνωση της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής Ofgem για αύξηση κατά 80% του πλαφόν στις τιμές της ενέργειας στη χώρα από τον Οκτώβριο.

«Η σημερινή ανακοίνωση θα προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε πολλούς ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι θα ανησυχήσουν για την πληρωμή των λογαριασμών τους. Ως πρωθυπουργός, η Λιζ θα εξασφαλίσει ότι ο κόσμος θα λάβει την στήριξη που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», σημείωσε ο εκπρόσωπος όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Τρας η οποία είναι το φαβορί στην κούρσα για την πρωθυπουργία, επεσήμανε προηγουμένως πως δεν πιστεύει ότι οι ενισχύσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθηθούν τα νοικοκυριά να αντεπεξέλθουν στις πιέσεις από την άνοδο του κόστους ζωής και ότι προτιμά να επικεντρωθεί στις περικοπές φόρων.

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης μεταξύ της Λιζ Τρας και του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ για την πρωθυπουργία της Βρετανίας αναμένεται στις 5 Σεπτεμβρίου.