Ματέο Σαλβίνι: «Θα είμαι υποψήφιος στο Μιλάνο και η Ρωσία δεν θα επηρεάσει τις ιταλικές εκλογές»

Ματέο Σαλβίνι: «Θα είμαι υποψήφιος στο Μιλάνο και η Ρωσία δεν θα επηρεάσει τις ιταλικές εκλογές»

«Εδώ και πολλά χρόνια δεν πάω στην Ρωσία και δεν έχω επαφές με Ρώσους πολιτικούς»

Ο γραμματέας της Λέγκα και πρώην υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε ότι σήμερα η Λέγκα πρόκειται να παρουσιάσει τα ψηφοδέλτιά της για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου και αναφέρθηκε παράλληλα σε ενδεχόμενο κίνδυνο παρεμβάσεων ξένων χωρών στην ιταλική προεκλογική εκστρατεία.

«Θα είμαι υποψήφιος στην πόλη μου, στο Μιλάνο, αν και μου ζητούν να "κατέβω" και σε άλλες περιοχές, όπως στην περιφέρεια με πρωτεύουσα την Ρώμη και στο Μπάρι. Η κεντροδεξιά είναι μια συμπαγής ομάδα με τον αέρα της νίκης, ενώ η κεντροαριστερά είναι διαιρεμένη σε τέσσερις ομάδες», τόνισε ο Σαλβίνι. Παράλληλα, με αναφορά στις δημοσκοπήσεις και στο προβάδισμα της άκρας δεξιάς στο εσωτερικό της συντηρητικής συμμαχίας, υπογράμμισε ότι «όποιο κόμμα λάβει τις περισσότερες ψήφους θα έχει την τιμή να κρατήσει στα χέρια του το πηδάλιο της χώρας».

Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με την παρέμβαση του Ρώσου πρώην προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος κάλεσε μέσω διαδικτύου τους Ευρωπαίους «να τιμωρήσουν τις ηλίθιες κυβερνήσεις τους», ο Ματέο Σαλβίνι απάντησε:

«Η Μόσχα δεν θα επηρεάσει τις εκλογές μας. Εδώ και πολλά χρόνια δεν πάω στην Ρωσία και δεν έχω επαφές με Ρώσους πολιτικούς. Ασχολούμαι με την Ιταλία και ελπίζω η αριστερά να μην αναφερθεί κατά τις επόμενες τριάντα ημέρες σε άσχετα θέματα, όπως για παράδειγμα σε εξωγήινους, χρησιμοποιώντας ύβρεις».

Ο Σαλβίνι έχει εκφράσει την επιθυμία του, σε περίπτωση εκλογικής νίκης της συντηρητικής συμμαχίας, να οριστεί και πάλι υπουργός Εσωτερικών (όπως στην κυβέρνηση Λέγκας- Πέντε Αστέρων), αλλά η επικεφαλής των ακροδεξιών Αδελφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι του έχει απαντήσει οτι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα συζητηθεί μόνο μετά τις εκλογές.