Ιταλία: Δύο νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τα βόρεια της χώρας

Ιταλία: Δύο νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τα βόρεια της χώρας

Τραυματισμούς και πολλές ζημιές προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την βόρεια και κεντρική Ιταλία προκάλεσε δυο νεκρούς στην περιφέρεια της Τοσκάνης.

Πρόκειται για μια γυναίκα και έναν άνδρα, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από κορμούς δέντρων, κατά την διάρκεια νεροποντών στις ευρύτερες περιοχές των πόλων Λούκα και Καράρα. Στην Λούκα επίσης, τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν τμήμα στέγης ιδιωτικής κατοικίας αποκολλήθηκε και έπεσε στο πεζοδρόμιο, εξαιτίας του σφοδρού ανέμου.

Σε όλη την περιφέρεια της Τοσκάνης σημειώθηκαν διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ και στην περιφέρεια της Λιγουρίας, με πρωτεύουσα την Γένοβα, η ένταση του ανέμου ξεπέρασε τα 140 χιλιόμετρα την ώρα. Στην κωμόπολη Λούνι, μεταξύ Λιγουρίας και Τοσκάνης, ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε στέγες σπιτιών, πτώση δέντρων και γενικό «μπλακ άουτ», σε όλη την περιοχή.

Στην Μπάργκα, κοντά στην Λούκα, η χαλαζόπτωση προκάλεσε την κατάρρευση στέγης επάνω σε αυτοκίνητο με επιβάτες, προκαλώντας τραυματισμούς. Στην Μάσα Καράρα ανεμοστρόβιλος τραυμάτισε εργάτη σε αμαξοστάσιο. Στην Φλωρεντία, ένας άνδρας χτυπήθηκε από ιπτάμενο κλαδί δένδρου σε υπαίθρια αγορά, ενώ στην κοντινή πόλη Μποτάι δένδρο έπεσε σε τροχόσπιτο.

Ζημιές αναφέρθηκαν και σε υπαίθρια αγορά στην Μαρίνα ντι Καράρα, ενώ σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες στα θέρετρα της παραθαλάσσιας περιοχή της Βερζίλια, σηκώνοντας ομπρέλες και καρέκλες από τις πλάζ. Στην Λιγουρία, κύματα έπληξαν την ακτή ανάμεσα στο Κιαβάρι και το Σέστρι Λεβάντε προκαλώντας ζημιές σε γραμμή ηλεκτροδότησης.

Οικογένειες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους κοντά στο Τιγκούλιο, όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή και προκάλεσε ζημιές στις κατοικίες. Στην περιοχή της Λα Σπέτσα, αναφέρθηκαν καταρρεύσεις στεγών, ενώ βορειοανατολικά της Φεράρα γερανός κατέρρευσε επάνω σε σπίτια.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις οδήγησαν στο κλείσιμο των πάρκων της πόλης του Μιλάνου, ενώ νοτιότερα στην Μπέντενα, 11 οικογένειες απομακρύνθηκαν μετά την κατάρρευση της στέγης συγκροτήματος κατοικιών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...