Φινλανδία: Σάλο προκαλούν βίντεο με τη συμμετοχή της πρωθυπουργού σε «άγριο πάρτι»

Φινλανδία: Σάλο προκαλούν βίντεο με τη συμμετοχή της πρωθυπουργού σε «άγριο πάρτι»

Η Σάνα Μάριν παραδέχεται ότι κατανάλωσε αλκοόλ, αλλά όχι ναρκωτικά

Ένα νέο «party gate» με τη συμμετοχή πρωθυπουργού ξέσπασε, όχι στη Βρετανία, αλλά στη Φινλανδία, με τη Σάνα Μαρίν να πρωταγωνιστεί σε βίντεο, όπου φαίνεται να μην βρίσκεται σε καλή κατάσταση, εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ.

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, με την 36χρονη πρωθυπουργό σε πάρτι με άλλες διασημότητες της Φινλανδίας, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Τα βίντεο δείχνουν την Μάριν και άλλους παρευρισκόμενους να χορεύουν και να τραγουδούν. Μερίδα της κοινής γνώμης της χώρας επιμένει, ότι η συμπεριφορά της Σάνα Μαρίν δεν συνάδει με το αξίωμά της, ωστόσο πολλοί πολίτες την υπερασπίζονται, μιλώντας για σεμνοτυφία.

Η Φινλανδή πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τον εαυτό της σε ζωντανή μετάδοση στην έναρξη της καλοκαιρινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Σύμφωνα με τον Μαρίν, τα βίντεο είναι ιδιωτικά και γυρίστηκαν σε ιδιωτική κατοικία πριν από μερικές εβδομάδες. Διευκρίνισε, ότι γνώριζε ότι βιντεοσκοπήθηκε, αλλά πίστευε, ότι τα βίντεο θα παραμείνουν ιδιωτικά. «Είμαι αναστατωμένη που αυτά τα βίντεο έχουν δημοσιοποιηθεί. Αφορούσαν εμένα να κάνω μια βραδινή έξοδο με φίλους. Κάνω πάρτι - ακόμα και έξαλλα - χορεύοντας και τραγουδώντας» εξήγησε η Μάριν.

Μετά το πάρτι η βραδιά συνεχίστηκε σε δύο ακόμη μπαρ στο Ελσίνκι, διευκρίνισε η Μάριν στα μέσα ενημέρωσης, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει ποιος μπορεί να διέρρευσε τα βίντεο. Η πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι είχε καταναλώσει αλκοολούχα ποτά, αλλά όχι ναρκωτικά. «Προσωπικά, δεν πήρα ναρκωτικά, ούτε κατανάλωσα τίποτα άλλο, εκτός από αλκοόλ. Χόρεψα, τραγούδησα και έκανα πάρτι. Απολύτως νόμιμα πράγματα. Και δεν έχω βρεθεί ποτέ σε κατάσταση, όπου να έχω δει ή να γνωρίζω άλλους [να χρησιμοποιούν ναρκωτικά]», είπε η Μάριν.

"Θέλω να δείξω ότι υπάρχουν απλοί άνθρωποι με συνηθισμένη ζωή σε αυτές τις θέσεις. Έχω οικογενειακή ζωή, έχω επαγγελματική ζωή και έχω ελεύθερο χρόνο να περάσω με τους φίλους μου. Βασικά όπως πολλοί άνθρωποι της ηλικίας μου" εξήγησε η Φινλανδή πρωθυπουργός.