ΗΠΑ: Νοίκιαζαν μέσω Airbnb… καλύβα σκλάβων του 1830

ΗΠΑ: Νοίκιαζαν μέσω Airbnb… καλύβα σκλάβων του 1830

Η πλατφόρμα ζήτησε συγγνώμη και διέγραψε την καταχώρηση

Συγγνώμη ζήτησε η πλατφόρμα διαχείρισης βραχυχρόνιων μισθώσεων Airbnb, όταν έγινε γνωστό, ότι επέτρεψαν να νοικιάζεται μια... καλύβα σκλάβων του 1830 στο Μισισιπί των ΗΠΑ ως κατάλυμμα για διακοπές.

Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στο Γκρίνβιλ και όπως έγινε γνωστό, είχε στο παρελθόν στεγάσει περισσότερους από 80 ανθρώπους, που ήταν σε καθεστώς δουλείας. Σήμερα οι εσωτερικοί χώροι έχουν ανακαινιστεί πλήρως, ούτως ώστε να προσελκυστούν τουρίστες. Η αλήθεια για το συγκεκριμένο χώρο που διαφήμιζε η αγγελία στην πλατφόρμα, ήρθε στο φως από έναν TikToker, που επισημανε ότι, ειδικά στις ΗΠΑ, το παρελθόν της δουλείας όχι μόνο δεν μνημονεύεται, όπως πρέπει, αλλά πολλές φορές προωθείται και ως μια «διασκεδαστική και πολυτελής απόδραση».

Όσον αφορά τις αξιολογήσεις, αλγεινή εντύπωση προκαλεί, ότι το ίδιο ακίνητο είχε λάβει επαίνους από επισκέπτες, παρά το παρελθόν του. Ερωτηθείς σχετικά ο ιδιοκτήτης, επισήμανε ότι δεν έχει σκοπό πια να συνεχίσει την ενοικίαση της συγκεκριμένης καλύβας. Η δε Airbnb διέγραψε την καταχώρηση από την πλατφόρμα και ζήτησε «συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε, αλλά και για το γεγονός ότι δεν έλαβε μέτρα νωρίτερα».