Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον επισκέπτονται τις ΗΠΑ μετά από 8 χρόνια

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον επισκέπτονται τις ΗΠΑ μετά από 8 χρόνια

Για την τελετή απονομής των βραβείων Earthshot

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον πρόκειται να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους επίσκεψη στις ΗΠΑ ύστερα από οκτώ χρόνια για την τελετή απονομής των βραβείων Earthshot.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι τα «βραβεία Earthshot Prize» θα γίνουν στη Βοστώνη τον Δεκέμβριο. «Το 2022, επιστρέφουμε και φέρνουμε τα βραβεία Earthshot στις ΗΠΑ, όπου θα βραβεύσουμε τους επόμενους πέντε νικητές», ανέφερε ο Ουίλιαμ σε βίντεο.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε ο παίκτης των Boston Red Sox, Ζάντερ Μπόγκερτς (Xander Bogaerts), ο οποίος πρόσθεσε: «Και θα το κάνουμε εδώ στη Βοστώνη».

Το Βραβείο Earthshot απονέμεται σε πέντε νικητές κάθε χρόνο για τη συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το «Moonshot», (το μεγάλο άλμα), του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι. Ξεκίνησε το 2020 από τον δούκα του Κέιμπριτζ και τον Σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο. Φέτος θα συνεργαστεί με το Ίδρυμα της Βιβλιοθήκης JFK όπου θα φιλοξενήσει την τελετή.

«Αποτελεί φόρο τιμής στον Πρόεδρο Κένεντι το γεγονός ότι το “Earthshot Prize” θα συνεργαστεί με το Ίδρυμα της Βιβλιοθήκης JFK για να εμπνεύσει μια νέα γενιά για ένα βιώσιμο μέλλον», δήλωσε η πρέσβειρα Καρολάιν Κένεντι, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου.

Το τελευταίο ταξίδι του βασιλικού ζεύγους στις ΗΠΑ έγινε τον Δεκέμβριο του 2014 σύμφωνα με το Us Weekly.