Βρετανία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έγινε… πωλητής του περιοδικού δρόμου των αστέγων

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έγινε… πωλητής του περιοδικού δρόμου των αστέγων

Ο δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου εθεάθη με το χαρακτηριστικό κόκκινο γιλέκο και το καπελάκι των πωλητών

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο, θεάθηκε αυτήν την εβδομάδα στους δρόμους του Λονδίνου να πουλάει τεύχη του περιοδικού των αστέγων Big Issue.

Φορώντας το κόκκινο γιλέκο και το καπελάκι της εταιρίας, τα χαρακτηριστικά σύμβολα των πωλητών, ο Ουίλιαμ θεάθηκε την Τετάρτη κοντά στο Ουεστμίνστερ. Οι άστεγοι συνήθως πωλούν το περιοδικό στους δρόμους και εξασφαλίζουν κάποια έσοδα από τις πωλήσεις αυτές. Σε ανάρτηση στο LinkedIn, που συνοδεύεται από μια φωτογραφία του πρίγκιπα, ο Μάθιου Γκάρντνερ, συνταξιούχος αστυνομικός, ανέφερε ότι ο γαμπρός του εντόπισε τον Ουίλιαμ και απόλαυσε «μια ιδιωτική στιγμή με τον μελλοντικό βασιλιά μας που ήταν σεμνός και εργάζεται ήσυχα στα παρασκήνια, βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη».

«Το αποκορύφωμα αυτής της μοναδικής στιγμής ήταν όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ρώτησε τον γαμπρό μου, αν ήθελε να αγοράσει το Big Issue και εκείνος του απάντησε "Δεν έχω ψιλά". Τότε ο Ουίλιαμ έβγαλε ένα φορητό τερματικό καρτών. Αυτά δεν σου τα μαθαίνουν». Οι άστεγοι στη Βρετανία χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο POS, αφού ο αριθμός των ανθρώπων που κρατούν επάνω τους μετρητά έχει μειωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Το γραφείο του Ουίλιαμ απέφυγε να σχολιάσει την ανάρτηση.

Όταν ήταν παιδιά, ο Ουίλιαμ και ο αδελφός του, Χάρι, επισκέπτονταν συχνά καταφύγια αστέγων μαζί με τη μητέρα τους, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού της έργου.