Σίνζο Άμπε: Πώς εμπλέκεται η μητέρα του δολοφόνου με το κίνητρο του

Σίνζο Άμπε: Πώς εμπλέκεται η μητέρα του δολοφόνου με το κίνητρο του

Η γυναίκα είχε κάνει μια τεράστια δωρεά σε Εκκλησία που στήριζε ο πρώην πρωθυπουργός

Η μητέρα του δράστη της δολοφονίας του Ιάπωνα πρώην προέδρου Σίνζο Άμπε ήταν μέλος της Εκκλησίας της Ενοποίησης, αποκάλυψε τη Δευτέρα (11/7) ο επικεφαλής της εκκλησίας αυτής στην Ιαπωνία.

Ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι, ένας 41χρονος άνεργος, ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως ο άνδρας που σκότωσε τον Σίνζο Άμπε στη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στη Νάρα την Παρασκευή.

Ο Γιαμαγκάμι πίστευε ότι ο πρώην πρωθυπουργός προωθούσε μια θρησκευτική ομάδα στην οποία η μητέρα του είχε κάνει μια «τεράστια δωρεά», μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo επικαλούμενο τους ερευνητές. Ο ίδιος ο δράστης δήλωσε στην αστυνομία ότι η μητέρα του χρεοκόπησε λόγω της δωρεάς αυτής, ανέφερε η εφημερίδα Yomiuri και άλλα ιαπωνικά μέσα.

Ο Τομιχίρο Τανάκα, πρόεδρος της Ιαπωνικής Family Federation for World Peace and Unification, γνωστής ως Εκκλησία της Ενοποίησης, επεσήμανε σήμερα στους δημοσιογράφους στο Τόκιο όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι όντως η μητέρα του Γιαμαγκάμι ήταν μέλος της εκκλησίας.

Ο Τανάκα αρνήθηκε να σχολιάσει τις δωρεές που έχει κάνει η γυναίκα, επικαλούμενος την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι ο Γιαμαγκάμι έτρεφε αισθήματα μίσους εναντίον μιας οργάνωσης, την οποία όμως οι αρχές δεν έχουν κατονομάσει.

Ούτε ο Άμπε ούτε ο δολοφόνος του ανήκουν στην εκκλησία, επεσήμανε ο Τανάκα, τονίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δεν είχε ρόλο συμβούλου της εκκλησίας.