Ουκρανία: Ένας νεκρός και έξι τραυματίες από το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στο κέντρο της πόλης Κραματόρσκ

Ουκρανία: Ένας νεκρός και έξι τραυματίες από το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στο κέντρο της πόλης Κραματόρσκ

Κατέστρεψε έξι κτίρια συμπεριλαμβανομένου ενός ξενοδοχείου και ένα συγκρότημα διαμερισμάτων

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και έξι τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια της ρωσικής αεροπορικής επιδρομής στην καρδιά της πόλης Κραματόρσκ , ανάφερε αξιωματούχος της περιοχής.

Ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της περιοχής του Ντονέτσκ, δήλωσε ότι ένας πύραυλος κατέστρεψε έξι κτίρια συμπεριλαμβανομένου ενός ξενοδοχείου και ένα συγκρότημα διαμερισμάτων που βρίσκονται σ' ένα μεγάλο βιομηχανικό κόμβο.

«Ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε το κέντρο του Κραματόρσκ. Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και έξι τραυματίσθηκαν, αλλά οι αριθμοί αυτοί μπορεί να αλλάξουν» δήλωσε ο κυβερνήτης και πρόσθεσε ότι « ήταν μια σκόπιμη επίθεση σε αμάχους... Αυτό θα συνεχισθεί μέχρι να τους διώξουμε».

Ένας δημοσιογράφος του Reuters στο Κραματόρσκ είδε έναν κρατήρα βάθους αρκετών μέτρων όπου είχε προσγειωθεί ο πύραυλος, σε μια αυλή ανάμεσα σε κτίρια κατοικιών. Δέντρα είχαν ξεριζωθεί και πολλά αυτοκίνητα είχαν αναποδογυρίσει και υποστεί σοβαρές ζημιές.

Κάθε παράθυρο στα γύρω σπίτια είχε καταστραφεί. Οι κάτοικοι, μερικοί με επιδέσμους πάνω από τις φρέσκες πληγές τους, μάζευαν μπάζα από τα διαμερίσματά τους και τα πετούσαν έξω στην αυλή. Ένας στρατιώτης χτένιζε τον κρατήρα για να εντοπίσει υπολείμματα του πυραύλου, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η γειτονική πόλη Σλοβιάνσκ, επίσης στην περιοχή του Ντονέτσκ, δέχθηκε πυρά. Ο δήμαρχος Βαντίμ Λιάκχ ανέφερε ότι υπάρχουν τραυματίες, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, δεν σχολίασε άμεσα την κατάσταση στο Κραματόρσκ ή στο Σλοβιάνσκ, ενώ αρνείται ότι πλήττει αμάχους.

Η Μόσχα, αφού έθεσε υπό έλεγχο την γειτονική περιοχή του Λουχάνσκ κατέστησε σαφές ότι σχεδιάζει να καταλάβει τμήματα της περιοχής του Ντονέτσκ τα οποία οι δυνάμεις της δεν έχουν ακόμη καταλάβει.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι αναμένουν πως το Κραματόρσκ και το Σλοβιάνσκ θα είναι οι επόμενοι στόχοι της ρωσικής επίθεσης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...