Βρετανία: Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος της Μέγκαν Μαρκλ για bullying

Βρετανία: Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος της Μέγκαν Μαρκλ για bullying

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα

«Αντλήθηκαν διδάγματα» αναφέρει το Μπάκιγχαμ σχετικά με την έρευνα που αφορά στις καταγγελίες μελών του προσωπικού του παλατιού, για bullying από την Μέγκαν Μαρκλ, με το παλάτι ωστόσο να αρνείται να δώσει λεπτομέρειες για τα εν λόγω συμπεράσματα.

Η διεξαγωγή της έρευνας ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2021, όταν οι Times δημοσίευσαν, ότι έχουν γίνει καταγγελίες σε βάρος της Μέγκαν Μαρκλ. Είχε μεταξύ άλλων ειπωθεί, ότι έκανε βοηθούς της να κλαίνε και συμπεριφερόταν σε άλλους τόσο άσχημα, σε βαθμό που αναγκάστηκαν να παραιτηθούν. Ακολούθησε η διάψευση, μετά το δημοσίευμα, της δούκισσας του Σάσεξ και του συζύγου της, πρίγκιπα Χάρι.

Τότε, με ανακοίνωσή τους διέψευδαν, ότι η Μέγκαν Μαρκλ είχε κάνει bullying σε οποιονδήποτε. Κατόπιν, στη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ, εκείνη κατηγόρησε το παλάτι, ότι «διαιωνίζει ψεύδη». Πάντως, ο Μάικλ Στίβενς, υπεύθυνος για τα οικονομικά της βασιλικής οικογένειας, υπογράμμισε ότι η έρευνα που διεξήχθη από ανεξάρτητη δικηγορική εταιρεία, έγινε για να εξεταστεί, πώς έγινε ο χειρισμός των καταγγελιών, αλλά και για να βελτιωθούν οι πρακτικές στον βασιλικό οίκο.

«Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και οι συστάσεις για τις πολιτικές μας και τις διαδικασίες μας προωθήθηκαν. Αλλά δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλιο», είπε μεταξύ άλλων σε δημοσιογράφους. Όμως, δεν αποκάλυψε καμία λεπτομέρεια για τα συμπεράσματα ή τις συστάσεις που έγιναν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, υψηλόβαθμος συνεργάτης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ είχε εκφράσει ανησυχίες προ τετραετίας, υποστηρίζοντας τότε ότι η δούκισσα είχε κάνει bullying σε κάποιους από τους βοηθούς της.

Ο ίδιος φέρεται να απωσιώπησε το θέμα μετά από οδηγία του πρίγκιπα κι έτσι δεν προχώρησε ποτέ. Έπειτα, το παλάτι ανακοίνωσε ότι θα γίνει έρευνα. «Πιστεύω ότι οι στόχοι έχουν επιτευχθεί, επειδή αντλήθηκαν διδάγματα», δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμη πηγή από το παλάτι. Να σημειωθεί ότι, επισήμως, το Μπάκιγχαμ δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες, προκειμένου να προστατευθούν εκείνοι που συνεργάστηκαν με τις έρευνες, δήλωσε πηγή από το παλάτι για την οποία κάνει λόγο το CNN.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα το έκαναν με την πεποίθηση ότι θα υπάρχει εχεμύθεια σε αυτές τις συζητήσεις με την ανεξάρτητη δικηγορική εταιρεία και έχουμε καθήκον να σεβαστούμε αυτή την εχεμύθεια», είπε ακόμη.