Οργή από Μάθιου ΜακΚόναχι στον Λευκό Οίκο για το μακελειό σε σχολείο του Τέξας – Γιατί χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι

Οργή από Μάθιου ΜακΚόναχι στον Λευκό Οίκο για το μακελειό σε σχολείο του Τέξας – Γιατί χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι

Ο διάσημος ηθοποιός μίλησε με τον Τζο Μπάιντεν για το θέμα της οπλοκατοχής

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε σήμερα μια σύντομη συνάντηση με τον βραβευμένο ηθοποιό Μάθιου ΜακΚόναχι, ο οποίος κατάγεται από το Ουβάλντε του Τέξας, και συζήτησαν μέτρα για την οπλοκατοχή, ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Δεκαεννέα παιδιά και δύο δασκάλες σκοτώθηκαν σε ένα δημοτικό σχολείο στη γενέτειρα του Μακόναχι, στις 24 Μαΐου, από έναν 18χρονο, οπλισμένο με ημιαυτόματο τουφέκι.

«Βρίσκεται σήμερα εδώ για να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του και να καλέσει τα ηγετικά στελέχη (του Κογκρέσου) να αναλάβουν δικομματική δράση ώστε να σταματήσουν οι παράλογες δολοφονίες και να περάσουν μέτρα ευθύνης για τα όπλα που όπως γνωρίζουμε σώζουν ζωές», είπε η Ζαν-Πιερ αναφερόμενη στην επίσκεψη του ΜακΚόναχι.

Ο 52χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, κρατώντας φωτογραφίες ορισμένων από τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Ουβάλντε. Μίλησε για τις οικογένειές τους, τι φορούσαν την ημέρα που δολοφονήθηκαν και τι ήθελαν να γίνουν όταν θα μεγάλωναν. Αρκετές φορές έμοιαζε σαν να έχει έναν κόμπο στον λαιμό ενώ χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι τη στιγμή που διάβαζε τα βιογραφικά στοιχεία των θυμάτων, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Ενώ τιμούμε τα θύματα, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή τη φορά φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει. Υπάρχει η αίσθηση ότι ίσως να υπάρχει κάποιο εφικτό μονοπάτι μπροστά μας», είπε.

Ο ηθοποιός παραμένει συγκλονισμένος από την τραγωδία.