Βρετανός κατάφερε να δει 1.028 ταινίες κατά το lockdown – Ξεχώρισε όμως μία

Βρετανός κατάφερε να δει 1.028 ταινίες κατά το lockdown – Ξεχώρισε όμως μία

Μερικές φορές παρακολουθούσε έως και επτά σε μια μέρα!

Ο Φιλ Γουότς, από το Σόμερσετ της Αγγλίας, παρακολούθησε πάνω από 1.000 ταινίες σε ένα χρόνο, όταν απολύθηκε από την εργασία του στο πρώτο lockdown λόγω της Covid-19.

Γιος πρώην μηχανικού προβολής σε κινηματογράφο του Πλίμουθ, περιέγραψε τον εαυτό του ως «σούπερ φανατικό» όσον αφορά τις ταινίες και μερικές φορές παρακολουθούσε μέχρι και επτά ταινίες την ημέρα, μεταξύ άλλων τα κινηματογραφικά franchise James Bond, Star Trek και Fast and Furious.

Εργαζόταν σε ξυλουργική εταιρεία, όταν απολύθηκε τον Νοέμβριο του 2020. Την άνοιξη του 2021, εργαζόμενος από το σπίτι σε άλλα πρότζεκτ και έχοντας στο παρασκήνιο ταινίες να παίζουν, συνειδητοποίησε ότι είχε παρακολουθήσει «πολλές».

«Πρέπει να κρατάω σημειώσεις αλλιώς ξεχνάω τι έχω δει. Είχα παρακολουθήσει τρεις έως τέσσερις εκατοντάδες τον Μάρτιο και σκέφτηκα ότι ίσως μπορούσα να τις κάνω χίλιες σε έναν χρόνο. Πάντα χρησιμοποιώ τις ταινίες ως μορφή απόδρασης. Μερικοί άνθρωποι πάνε για τζόκινγκ ή διαβάζουν ένα βιβλίο. Για μένα, μια ταινία είναι δύο ώρες σε έναν μακρινό γαλαξία ή βαθιά κάτω από τη θάλασσα ή σε ένα πραγματικό δράμα», είπε στο BBC.

«Επειδή ήμασταν σε lockdown, δεν είχε μεγάλο αντίκτυπο σε εμένα κοινωνικά. Έκανα φίλους στα social media καθώς είχαμε τα ίδια γούστα», πρόσθεσε.

Επιπλέον ανέφερε ότι η σύζυγός του αποδέχθηκε τον κινηματογραφικό του μαραθώνιο. «Έχουμε πολύ διαφορετικές προτιμήσεις στις ταινίες. Βρήκαμε μερικές που θα έβλεπε μαζί μου, αλλά χάρηκε που με άφησε να το κάνω», εξήγησε.

Έχοντας περάσει έναν χρόνο εξερευνώντας τα πάντα, από κλασικές ταινίες μέχρι κινηματογράφο της δεκαετίας του 1990 και ταινίες που προβλήθηκαν σε κινηματογραφικές αίθουσες το 2021, ο Φιλ Γουότς λέει ότι το φιλμ που θα επέλεγε να παρακολουθήσει αν μπορούσε να επιλέξει μόνο ένα είναι το «Cinema Paradiso».

Η ταινία του 1988 για ένα αγόρι στην Ιταλία που μαθαίνει την τέχνη του κινηματογράφου από έναν μηχανικό προβολής αντικατοπτρίζει τη δική του ζωή, είπε. «Είναι το πιο όμορφο πράγμα που έχω δει ποτέ», σημείωσε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...