Δίκη Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: Οι ένορκοι δεν κατέληξαν σε ετυμηγορία

Δίκη Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: Οι ένορκοι δεν κατέληξαν σε ετυμηγορία

Τι θα γίνει αν η ηθοποιός χάσει τη δίκη

Oι ένορκοι στην πολύκροτη δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ δεν κατέληξαν ούτε χθες σε ετυμηγορία, με την ομάδα των 7 να συνεχίζει τις συζητήσεις και σήμερα για την υπόθεση που εκδικάζεται στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Οι ένορκοι αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα για συζητήσεις, θέτοντας χθες το πρώτο ερώτημα, καθώς αποφασίζουν για τη μήνυση του Τζόνι Ντεπ σε βάρος της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση εξαιτίας του άρθρου της το 2018 στην Washington Post.

Σύγχυση υπήρξε ανάμεσα στους ενόρκους σχετικά με τον τίτλο του άρθρου, όπου η Χερντ περιέγραφε τον εαυτό της ως δημόσιο πρόσωπο που αντιπροσωπεύει την ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με τη δικαστή Penney Azcarate, οι ένορκοι ρωτούσαν αν έπρεπε να λάβουν υπόψη τους τον τίτλο ή ολόκληρο το περιεχόμενο του κειμένου για να αποφασίσουν αν η δήλωση της Χερντ είναι ψευδής.

«Ο τίτλος είναι η δήλωση, οπότε απαντώ ότι πρέπει να λάβουν υπόψιν τον τίτλο», καθοδήγησε η δικαστής τους ενόρκους.

Παρόλο που στο άρθρο δεν κατονομάζεται ο σταρ, οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι συκοφαντήθηκε διότι η Χερντ κατηγόρησε δημόσια τον πρώην σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία το 2016 εν μέσω ενός δύσκολου διαζυγίου.

Σημειώνεται πως και η Χερντ έχει κάνει μήνυση, ζητώντας 100 εκατομμύρια δολάρια έπειτα από δηλώσεις του δικηγόρου του Ντεπ πως η ηθοποιός ψεύδεται.

Τι θα συμβεί αν χάσει τη δίκη η Άμπερ Χερντ και κατηγορηθεί για ψευδορκία;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Στούντιο 4, και όπως αναφέρει η δικαστική συνήγορος Κάθριν Λαζάρντο, η ψευδορκία στη Βιρτζίνια θεωρείται κακούργημα πέμπτης τάξης κι έτσι μπορεί να υποβιβαστεί σε πλημμέλημα άρα δεν κινδυνεύει με φυλάκιση.

Είναι στην διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου το οποίο θα κρίνει αν θα πρέπει να καταβάλλει την αποζημίωση των 50 εκατομμυρίων δολαρίων στον Τζόνι Ντεπ. Υπάρχει όμως και η περίπτωση οι ένορκοι να μην πειστούν ούτε από τη μια πλευρά ούτε από την άλλη και να μην αποζημιωθεί κανείς τους.