Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου: «Εμείς δεν έχουμε ζητήσει από κάποια χώρα να αλλάξει όνομα»

Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου: «Εμείς δεν έχουμε ζητήσει από κάποια χώρα να αλλάξει όνομα»

Στο στόχαστρο βάζει ξανά την Ελλάδα ο Τούρκος ΥΠΕΞ επικαλούμενος την καθυστέρηση ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Το τουρκικό παραλήρημα εναντίον της Ελλάδας συνεχίζεται, με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να παίρνει τη σκυτάλη από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θέλοντας να δικαιολογήσει τις ενστάσεις της χώρας του στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, επικαλέστηκε την περίπτωση της Βόρειας Μακεδονίας, αποκαλώντας την χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό, , λέγοντας πως η Αθήνα καθυστέρησε 11 χρόνια την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Πόσα χρόνια κράτησε και για ποιο λόγο η ένταξη της "Μακεδονίας"; 11 χρόνια. Διότι η Ελλάδα ζήτησε να αλλάξει όνομα και να γίνει Βόρεια Μακεδονία», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος και χθες έκανε προκλητικές και απειλητικές δηλώσεις για τα ελληνικά νησιά, πρόσθεσε: «Μετά από αυτό, μπόρεσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ (η Βόρεια Μακεδονία). Εμείς δεν έχουμε ζητήσει από κάποια χώρα να αλλάξει όνομα».