Ρωσία: Τι δεν είπε ο Πούτιν στην ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία

Ρωσία: Τι δεν είπε ο Πούτιν στην ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία

Νέες φήμες για την υγεία του Ρώσου προέδρου

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις επόμενες κινήσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τη χθεσινή του ομιλία στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την 77η επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας. Αυτό που σχολιάστηκε ήταν κυρίως τα όσα δεν είπε ο Πούτιν στην ομιλία του που αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Ρώσος ηγέτης δεν είχε κάποια νίκη για να ανακοινώσει στην Ουκρανία, κι αυτό εν μέσω νέων φημών για την υγεία του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του ανέφερε πως τον ανησυχεί το ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν έχει οδό που να οδηγεί στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και ότι η κυβέρνησή του εξετάζει τι μπορεί να κάνει γι’ αυτό.

Ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος εκφράστηκε σε πολιτική εκδήλωση για τη συγκέντρωση κεφαλαίων στο Ποτόμακ, προάστιο της Ουάσινγκτον, επανέλαβε εξάλλου για πολλοστή φορά την εκτίμησή του πως ο κ. Πούτιν πίστευε εσφαλμένα ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα διέλυε το NATO και την ΕΕ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο καθώς οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες συσπειρώθηκαν στο πλευρό των Ουκρανών.

Σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντενο Ρώσος πρόεδρος είναι εξαιρετικά υπολογιστής και το πρόβλημα του είναι τώρα πως «δεν έχει δρόμο να βγει» από τη σύρραξη, προσθέτοντας πως ο ίδιος και κυβέρνησή του εξετάζουν «τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό».

Στη χθεσινή πολυαναμενόμενη ομιλία του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στην Ουκρανία, δεν έδωσε καμία αξιολόγηση για την πρόοδο του πολέμου ούτε κάποια ένδειξη για πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί η σύγκρουση. Δεν υπήρξε καμία αναφορά στην αιματηρή μάχη για τη Μαριούπολη, όπου οι Ουκρανοί υπερασπιστές που έχουν οχυρωθεί στα ερείπια της χαλυβουργίας Αζοφστάλ συνεχίζουν να αψηφούν την επίθεση της Ρωσίας.

Ο Πούτιν έχει κατ’ επανάληψη παρομοιάσει τον πόλεμο –τον οποίο χαρακτηρίζει μάχη κατά των επικίνδυνων, εμπνεόμενων από τους «ναζί» εθνικιστών στην Ουκρανία—με την πρόκληση που αντιμετώπισε η Σοβιετική Ένωση όταν εισέβαλε ο Χίτλερ το 1941.

Τα σενάρια για την υγεία του Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολούθησε την παρέλαση του ρωσικού στρατού στη Κόκκινη Πλατεία για την 9η Μαΐου, έχοντας μια κουβέρτα στα πόδια του, με τα σενάρια για την υγεία του να φουντώνουν, σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές.

Συγκεκριμένα, η dailymail.co.uk ανέφερε ότι το συγκεκριμένο γεγονός σε συνδυασμό με το αργό βήμα του 69χρονου προέδρου το οποίο δεν θυμίζει την φυσική κατάσταση που είχε πριν από χρόνια, προκαλούν ανησυχία, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέρα από τον Πούτιν που χρησιμοποίησε κουβέρτα στα πόδια, αντίστοιχη κίνηση έκανε και ένας παρασημοφορημένος βετεράνος του Κόκκινου Στρατού, που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Σημειώνεται, ότι οι φήμες για την υγεία του Ρώσου προέδρου φούντωσαν από την στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι πάσχει από άνοια, καρκίνο ή και Πάρκινσον.