Παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία – Πούτιν: «Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας»

Παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία – Πούτιν: «Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας»

Τι είπε στην 11λεπτη ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος

Με τα συγχαρητήρια και την τιμή στους νικητές του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», άρχισε την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, επ’ ευκαιρία της 77ης επετείου της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη νίκη κατά των Ναζί.

«Να κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει ξανά φασισμός» ανέφερε.

Επιτέθηκε στις χώρες του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Ρωσία προσπάθησε «μάταια» να συμβιβαστεί σε θέματα ασφάλειας.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν ήθελαν να μας ακούσουν… αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είχαν εντελώς διαφορετικά σχέδια», λέει.

Την κατηγορεί ότι «προετοιμάζει ανοιχτά μια άλλη τιμωρητική επιχείρηση» στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας και λέει ότι υπάρχει μια «απαράδεκτη απειλή για εμάς ακριβώς στα σύνορά μας».


«Σήμερα, οι στρατιωτικοί μας, όπως οι πρόγονοί τους, μάχονται στήθος με στήθος για την απελευθέρωση των πάτριων εδαφών τους από τη ναζιστική βρωμιά, με την πεποίθηση πως, όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας», είπε ο Πούτιν στις ευχές που απηύθυνε σήμερα στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, όπως και στις αυτονομιστικές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ευχήθηκε «σε όλους τους κατοίκους της Ουκρανίας ένα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον».

Απευθύνθηκε απευθείας στους στρατιώτες που πολεμούν στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, την οποία η Ρωσία έχει δεσμευθεί να «απελευθερώσει» από το Κίεβο.

«Η υπεράσπιση της Πατρίδας, όταν αποφασίζεται η μοίρα της, ήταν ανέκαθεν ιερή», δήλωσε. «Σήμερα πολεμάτε για τον λαό μας στο Ντονμπάς, για την ασφάλεια της Ρωσίας, για την πατρίδα μας».

Η 11λεπτη ομιλία του Πούτιν κατά την 75η ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δεν περιλάμβανε καμία αξιολόγηση για την πρόοδο του πολέμου ούτε κάποια ένδειξη για πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί η σύγκρουση.