Πούτιν σε Μακρόν: Να μπει τέλος στα εγκλήματα πολέμου των Ουκρανών στο Ντονμπάς

Πούτιν σε Μακρόν: Να μπει τέλος στα εγκλήματα πολέμου των Ουκρανών στο Ντονμπάς

Ο Ρώσος πρόεδρος είναι στον Γάλλο ότι «η Δύση μπορεί να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να σταματήσουν οι φρικαλεότητες»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Γάλλο ομόλογο του Εμμανουέλ Μακρόν συζήτησε για την κατάσταση στην Ουκρανία και προειδοποίησε την Δύση να ασκήσει πιέσεις στο Κίεβο να σταματήσει τις «φρικαλεότητες» στην Ουκρανία, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι η Δύση μπορεί να βοηθήσει τα μπει τέλος στα «εγκλήματα πολέμου (και) τις μαζικούς βομβαρδισμούς πόλεων και οικισμών στο Ντονμπάς» που οδηγούν σε απώλειες αμάχων.

Η Ρωσία αρνείται ότι οι δικές της δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τον θάνατο των αμάχων σε αυτούς που αποκαλεί εθνικιστές και «νεοναζί», ισχυρισμό τον οποίο απορρίπτει το Κίεβο και η Δύση.

«Η Δύση μπορεί να βοηθήσει να τεθεί τέλος σ' αυτές τις φρικαλεότητες με το να ασκήσει επιρροή στην κυβέρνηση του Κιέβου και να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία», μεταδίδει το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τις δηλώσεις του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Πούτιν είπε επίσης στον Γάλλο ομόλογο του ότι η Μόσχα είναι ακόμη έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία.