Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο πρόεδρος της Φινλανδίας

Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο πρόεδρος της Φινλανδίας

Ο 73χρονος Σάουλι Νιινίστο έχει παρατεταμένο καιρό τα συμπώματα

Ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο, ηλικίας 73 ετών, εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω «παρατεταμένων συμπτωμάτων Covid-19», ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία.

Ο αρχηγός του κράτους «αισθάνεται αρκετά καλά και συνεχίζει να εργάζεται από απόσταση», διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του.

Η νόσος του διαγνώστηκε στις 19 Απριλίου, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί μια επίσκεψη στη Νορβηγία.

Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο για νοσηλεία γίνεται σε μια στιγμή που η Φινλανδία, βόρεια χώρα που μοιράζεται σύνορα 1.300 χλμ. με τη Ρωσία, εξετάζει να υποβάλει αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Μεσούσης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Μόσχα απείλησε να ενισχύσει τα στρατιωτικά της μέσα, κυρίως τα πυρηνικά, στην περιοχή της Βαλτικής εάν η Φινλανδία ή η Σουηδία ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μάριν είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Σουηδία στα μέσα Απριλίου ότι η απόφαση να υποβληθεί ή όχι αίτηση ένταξης της χώρας της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία θα λαμβανόταν «σε λίγες εβδομάδες».

Ο πρόεδρος Νιινίστο αναμένεται να μεταβεί στις 18 Μαΐου στη Σουηδία, όπου συζητείται επίσης μια αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Πολλοί αναλυτές προβλέπουν μια αίτηση ένταξης της Φινλανδίας, και ίσως της Σουηδίας, αρκετά γρήγορα για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στα τέλη Ιουνίου στη Μαδρίτη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...