Έτσι «χτίζετε» ένα βιογραφικό που θα σας ανοίξει τις πόρτες

Έτσι «χτίζετε» ένα βιογραφικό που θα σας ανοίξει τις πόρτες

Οι συμβουλές από την υπεύθυνη προσλήψεων της Microsoft

Η Lauren Gardner, επικεφαλής του τμήματος νέων ταλέντων της Microsoft, έχει λάβει χιλιάδες βιογραφικά στα 31 χρόνια εργασίας της στον τεχνολογικό κολοσσό και μοιράζεται το «μυστικό» της επιτυχίας.

Όταν εξετάζει κάποιον υποψήφιο, ψάχνει πάντα για ένα στοιχείο: εάν φαίνεται πρόθυμος να μάθει νέα πράγματα.

Το βιογραφικό πρέπει να δείχνει αυτή τη διάθεση για μάθηση «ακόμα και εάν είχες την ίδια δουλειά σε όλη σου την καριέρα» είπε στο CNBC.

Οι «κυνηγοί κεφαλών» δεν θέλουν να δουν «τελειότητα», συμπλήρωσε. «Ψάχνουμε για άτομα που έχουν κίνητρο να μαθαίνουν συνεχώς και να εξελίσσονται. Δεν ψάχνουμε για ξερόλες, ψάχνουμε για άτομα που θέλουν να τα μαθαίνουν όλα».

Ακόμα, λοιπόν, και εάν κάποιος είναι σε ένα χώρο για πολλά χρόνια είναι πάντα σημαντικό να αναπτύσσει τις δεξιότητές του και να αποζητά το καλύτερο. Μπορεί οι αρμοδιότητες από μία δουλειά σε μία άλλη να είναι παρόμοιες, αλλά ο νέος εργαζόμενος θα πρέπει πάντα να προσφέρεται για νέες ευκαιρίες και να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να εργάζεται με διαφορετικές ομάδες.

Είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνονται στο βιογραφικό λέξεις όπως «ανάπτυξη» και «μάθηση», όταν γίνεται περιγραφή των στόχων και των δεξιοτήτων.

Ακόμα ένα σημείο που η Gardner δείχνει ιδιαίτερη προσοχή είναι το σημείο των ενδιαφερόντων. Σε αυτό μπορεί να υπάρξει μία αναφορά των χόμπι ή ακόμα και μία ολιγόλογη περιγραφή του υποψηφίου.

«Προσλαμβάνουμε ένα άνθρωπο, επομένως αναζητούμε πραγματικά άτομα που έχουν ενδιαφέροντα εκτός του άμεσου ρόλου τους» κατέληξε η ίδια.

1
σχόλιο
  1. avatar Σιγά το πράγμα !!

    Οι εταιρείες όταν βγαίνουν στην αγορά απαιτούν προϋπηρεσία 5 χρόνια σε αντίστοιχα εταιρείες , πτυχία ΑΕΙ και μεταπτυχιακά , και να είναι κάτω από 30 . Και ενώ ζητούν την μάνα τους και τον πατέρα τους από τους νέους εργαζόμενους τους ξεκινούν από τα χαμηλότερα μισθολογικά επίπεδά σε ένα ηλεκτρονικά αστυνομοκρατουμενο περιβάλλον. Αυτό βέβαια δεν ισχύει όταν υπάρχει μέσον από γόνους διασήμων πλούσιων οικογενειών που θα προσληφθούν αβάδιστα αβίαστα για να βάλουν στο βιογραφικό τους το πέρασμα από τις πολυεθνικές για να πάνε ως CEO σε ηλικίες που οι άσημοι με τα τριπλάσια προσόντα δεν θα είναι ούτε προϊστάμενοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...