Πορτογαλία: Επίσημα ύποπτος κηρύχθηκε o Γερμανός παιδόφιλος για την εξαφάνιση της Μαντλίν

Πορτογαλία: Επίσημα ύποπτος κηρύχθηκε o Γερμανός παιδόφιλος για την εξαφάνιση της Μαντλίν

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ βρίσκεται ήδη σε γερμανικές φυλακές για άλλη υπόθεση

Ως «επίσημα ύποπτος» κηρύχθηκε ένας 45χρονος Γερμανός παιδόφιλος από τις πορτογαλικές Αρχές στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν, η οποία εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον The Guardian, από τις Αρχές δεν κατονόμασαν μεν τον ύποπτο, όμως θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για τον Γερμανό Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή για ναρκωτικά. Ο ίδιος έχει καταδικαστεί και για το βιασμό μιας 72χρονης. Στις 3 Μαΐου συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που δηλώθηκε η εξαφάνιση της Μαντλίν και βάσει της πορτογαλικής νομοθεσίας, δεν θα είναι πλέον δυνατό να δηλωθεί κάποιος ως πρόσωπο ενδιαφέροντος πέραν αυτής της ημερομηνίας. Η δήλωση κάποιου ως πρόσωπο ενδιαφέροντος, είναι ένα απαραίτητο βήμα για τυχόν ποινικές κατηγορίες.

Το 2020 η αστυνομία της Γερμανίας είχε κάνει μια σειρά από εκτεταμένες έρευνες για τη σχέση του 45χρονου Μπρίκνερ με την εξαφάνιση της ΜακΚαν, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα. Τον Μάιο του 2007 η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε μέσα από το διαμέρισμα που παραθέριζε με την οικογένειά της και έκτοτε αγνοείται. Οι γονείς της βρίσκονταν μόλις λίγα μέτρα μακριά και γευμάτιζαν.