Τρόμος στο Ρίο ντε Τζανέιρο – Αλιγάτορες και φίδια εισβάλουν ακόμη και στα σπίτια

Τρόμος στο Ρίο ντε Τζανέιρο – Αλιγάτορες και φίδια εισβάλουν ακόμη και στα σπίτια

Η αστική επέκταση στο φυσικό τους περιβάλλον και η έλλειψη τροφής ωθεί τα ερπετά στην μεγαλούπολη της Βραζιλίας - Δείτε βίντεο

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι στο Ρίο ντε Τζανέιρο, κυρίως στις δυτικές συνοικίες της μεγαλούπολης της Βραζιλίας, καθώς την εμφάνισή του στους δρόμους, ακόμη και σε σπίτια, έχει κάνει ένα πλήθος από αλιγάτορες και φίδια.

Σύμφωνα με εικόνες που κατέγραψε το BBC, αλιγάτορες του είδους Καϊμάν κάνουν... βόλτες στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο και μπαίνουν σε αυλές σπιτιών, ακόμη και στα ίδια τα σπίτια. σκορπίζοντας τον τρόμο. Δεν είναι όμως μόνο οι αλιγάτορες, αλλά και πολλά φίδια έχουν εντοπιστεί από κατοίκους μέσα στα σπίτια τους.

Οι οικολόγοι λένε, ότι έως και 5.000 αλιγάτορες Καϊμάν ζουν σε ποτάμια και λιμνοθάλασσες που βρίσκονται στα δυτικά της διάσημης πόλης της Βραζιλίας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος από την αστική επέκταση, η αυξημένη μόλυνση των νερών όπου ζουν οι αλιγάτορες και η έλλειψη τροφής, αποτελούν τις αιτίες του φαινομένου.