Πένθος στη Νιγηρία: 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων σε στρατιωτική βάση

Πένθος στη Νιγηρία: 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων σε στρατιωτική βάση

Επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και επιτέθηκαν με ρουκετοβόλα

Ένοπλοι σκότωσαν 15 στρατιώτες και τραυμάτισαν πολλούς άλλους κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν το βράδυ της Δευτέρας εναντίον στρατιωτικής βάσης στην Καντούνα της βόρειας Νιγηρίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters. Πρόκειται για μια από τις επιθέσεις που εξαπολύουν κατά καιρούς ένοπλες συμμορίες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της αφρικανικής χώρας.

Οι συμμορίες, που χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες» από την κυβέρνηση, έχουν προκαλέσει χάος στη βορειοδυτική Νιγηρία, εξαπολύοντας επιθέσεις σε πόλεις και χωριά – χωρίς να διστάζουν ακόμη και να απαγάγουν μαθητές από σχολεία.

Στρατιωτικός αξιωματούχος από την προαναφερθείσα βάση δήλωσε στο Reuters ότι ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες επιτέθηκαν με ρουκετοβόλα και άλλον βαρύ οπλισμό, σε μια επιχείρηση που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες το βράδυ της Δευτέρας.

Ένδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 19 τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία της Καντούνα. Άλλοι τέσσερις στρατιώτες υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

«Δεν πρόκειται για κοινούς κακοποιούς», δήλωσε. «Άρπαξαν πολλά όπλα από τη βάση μας», τόνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ένας στρατιώτης από τη βάση της Καντούνα ανέφερε επίσης ότι τρία οχήματα καταστράφηκαν και ότι εκλάπη οπλισμός, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο στρατός της Νιγηρίας μάχεται ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα: στο βορειοανατολικό τμήμα προσπαθεί να καταστείλει μια ισλαμιστική εξέγερση, ενώ στο βορειοδυτικό τμήμα συγκρούεται με ένοπλες συμμορίες.