Τα “μελλοντικά” επτά θαύματα του κόσμου

Τα Επτά Θαύματα του Κόσμου αποτελούνται κυρίως από αρχαία μνημεία . Εκτός από την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, τα υπόλοιπα έχουν καταστραφεί και ως επί το πλείστον ξεχάσει, όπως το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού.

Το 2007, το Ίδρυμα New7Wonders έκανε μια παγκόσμια δημοσκόπηση όπου περισσότερα από 100 εκατομμύρια άνθρωποι δημιούργησαν μια νέα λίστα Θαυμάτων. Σε αυτήν περιλαμβάνονται το Μάτσου Πίτσου, το Κολοσσαίο της Ρώμης και το Ταζ Μαχάλ.

Ποιες όμως θα θεωρούνται από τις μελλοντικές γενιές ως τις πιο απίστευτες δημιουργίες της εποχής μας; Αυτά θα είναι τα επόμενα επτά θαύματα του κόσμου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thefinancialist.com.

Burj Khalifa - Ντουμπάι

Με 160 ορόφους, είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο από το 2010.

Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου ( Φωλιά του Πουλιού)

Κατασκευάστηκε το 2008 για αν φιλοξενήσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό το 91.000 θέσεων γήπεδο αποτελεί τη μεγαλύτερη δομή χάλυβα στον κόσμο.

30 St Mary Axe - Λονδίνο

Το 40οροφο κτίριο βρίσκεται στην οικονομική περιοχή του Λονδίνου, και το 2004 κέρδισε το βραβείο Stirling. Με μοναδικό design, εκμεταλλεύεται τη σύγχρονη τεχνολογία και επιτρέπει το φως του ήλιου και τη ροή του αέρα να περνούν μέσα από αυτό.

Κτίριο Shard - Λονδίνο

Ολοκληρώθηκε το 2012 και άλλαξε ριζικά τον "γραφικό" ορίζοντα του Λονδίνου.

Συναυλιακό κέντρο Walt Disney - Λος Άντζελες

Αυτό το συγκρότημα με τις απαλές γραμμές, ολοκληρώθηκε το 2003 και κέρδισε το αρχιτεκτονικό βραβείο Gehry's Pritzker .

One World Trade Center (Πύργος της Ελευθερίας)

Το νέο ορόσημο της Νέα Υόρκης, στην θέση των Δίδυμων Πύργων. Προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2013 και θα είναι το ψηλότερο κτίριο στο δυτικό ημισφαίριο και το τρίτο ψηλότερο στον κόσμο.

Επιστημονικό κέντρο Phaeno - Βόλφσμπουργκ, Γερμανία

Το 2005, η αρχιτέκτονας του κτιρίου Zaha Hadid έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το βραβείο Pritzker. Οι New York Times το χαρακτήρισαν "το είδος του κτιρίου που μεταμορφώνει εντελώς το όραμά μας για το μέλλον."