ΗΠΑ: Με κορονοϊό εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου που συνόδευσε τον Μπάιντεν στην Ευρώπη

ΗΠΑ: Με κορονοϊό εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου που συνόδευσε τον Μπάιντεν στην Ευρώπη

Θετική έχει διαγνωστεί και η Τζεν Ψάκι

Με κορονοϊό μολύνθηκε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Κάριν Ζαν-Πιερ μετά το ταξίδι της στην Ευρώπη, όπου συνόδευσε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Θετική έχει διαγνωστεί και η βασική εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι.

Η Κάριν Ζαν-Πιερ προστίθεται σε σειρά κρουσμάτων μεταξύ των συνεργατών του Αμερικανού προέδρου.

Διευκρίνισε ότι ενημερώθηκε για το θετικό αποτέλεσμα του μοριακού τεστ (του λεγόμενου PCR) στο οποίο υποβλήθηκε αφού επέστρεψε την Κυριακή το πρωί στις ΗΠΑ, μετά την περιοδεία του Τζο Μπάιντεν στην πρωτεύουσα του Βελγίου και στην Πολωνία.

«Υποβλήθηκα σε τεστ PCR. Η εξέταση είχε θετικό αποτέλεσμα. Είδα τον πρόεδρο για τελευταία φορά χθες, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης με κοινωνική απόσταση, και ο πρόεδρος δεν θεωρείται στενή επαφή με βάσει τις οδηγίες» των αμερικανικών υγειονομικών αρχών, εξήγησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Δημοσιοποιώ το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασής μου σήμερα για λόγους διαφάνειας», σημείωσε η κυρία Ζαν-Πιερ, τονίζοντας πως αισθάνεται μόνο «ελαφριά συμπτώματα» και ότι είναι πλήρως εμβολιασμένη κατά της COVID-19, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα κρούσματα κορονοϊού γύρω από τον Μπάιντεν

Την περασμένη Τρίτη, την παραμονή της αναχώρησης του κ. Μπάιντεν, η Τζεν Ψάκι ανακοίνωσε πως εξετάστηκε και ενημερώθηκε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2. Η αναπληρώτριά της έτσι χρειάστηκε να την αντικαταστήσει σε αυτό το ταξίδι, που έτυχε μεγάλης προβολής στα αμερικανικά ΜΜΕ και συμπεριέλαβε τρεις συνόδους κορυφής στις Βρυξέλλες (NATO, G7, ΕΕ), διμερείς συναντήσεις, επισκέψεις σε Αμερικανούς στρατιώτες και σε ουκρανούς πρόσφυγες στην Πολωνία.

Πριν από αυτή την περιοδεία ο κ. Μπάιντεν παραβρέθηκε σε δείπνο στην Ουάσινγκτον όπου συναντήθηκε με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μίχαλ Μάρτιν — που όμως αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή του σε εκδήλωση την επομένη στον Λευκό Οίκο, καθώς ενημερώθηκε πως είχε προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, που έχει λάβει τρεις δόσεις εμβολίου, δεν πέρασε αρκετό χρόνο με τον κ. Μάρτιν για να διατρέξει κίνδυνο και ότι δεν χρειάζεται συχνότερες εξετάσεις.

Εξάλλου προ ημερών ο σύζυγος της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, που βλέπει συχνά τον κ. Μπάιντεν, επίσης διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2.