Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοκαριστικό βίντεο από εν ψυχρώ δολοφονία αμάχου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοκαριστικό βίντεο από εν ψυχρώ δολοφονία αμάχου

Ο άτυχος άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητό του με τα χέρια ψηλά και δέχθηκε πυρά από Ρώσους στρατιώτες

Ένα σοκαριστικό βίντεο από εν ψυχρώ δολοφονία αμάχου σε αυτοκινητόδρομο κοντά το Κίεβο από το πλήρωμα ενός ρωσικού άρματος μάχης, έφερε στο φως της δημοσιότητας το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Στον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας Ε40, λίγα χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου, ένα ουκρανικό drone κινηματογραφεί ένα βενζινάδικο, ακριβώς δίπλα σε μια θέση ρωσικής δεξαμενής στις 7 Μαρτίου γύρω στις 14.00 το μεσημέρι. Κάποια ιδιωτικά αυτοκίνητα κινούνται προς το κέντρο της πόλης. Όμως κάτι σοκαριστικό θα συμβεί στα επόμενα λεπτά της καταγραφής. Ένας άνδρας φαίνεται να βγαίνει από ένα λευκό αυτοκίνητο με τα χέρια ψηλά και πυροβολείται.

«Προφανώς πρόκειται για έγκλημα πολέμου. Ένας πολίτης σκοτώθηκε από πυροβολισμούς και η σύζυγός του και πιθανώς η κόρη ή ο γιος του -δεν μπορούμε να καταλάβουμε από το βίντεο το φύλο των παιδιών- στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από τους στρατιώτες», αναφέρει το ρεπορτάζ του ZDF. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δράστες είναι Ρώσοι στρατιώτες, καθώς φορούν λευκές κορδέλες στις στολές τους.

Ο δημοσιογράφος του σταθμού μίλησε με τον χειριστή του Drone, ο οποίος είναι εθελοντής στον ουκρανικό στρατό και περιγράφει όσα κατέγραψε με το drone του. «Ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο, σήκωσε τα χέρια ψηλά και απλώς πυροβολήθηκε από Ρώσους στρατιώτες». Στο τέλος του βίντεο μάλιστα φαίνονται οι στρατιώτες να απομακρύνουν τη σορό του άνδρα από τη μέση του δρόμου.

Άγνωστο παραμένει ωστόσο τι απέγιναν η σύζυγος και το παιδί του άνδρα που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ.