Έπιασαν λάθος άνθρωπο στην Ουκρανία – Νόμιζαν ότι ήταν Ρώσος σαμποτέρ ενώ ήταν Γάλλος φούρναρης που πήγε να σώσει την αγαπημένη του

Έπιασαν λάθος άνθρωπο στην Ουκρανία – Νόμιζαν ότι ήταν Ρώσος σαμποτέρ ενώ ήταν Γάλλος φούρναρης που πήγε να σώσει την αγαπημένη του

Μια απίστευτη ιστορία θάρρους και αγάπης

Στο απόλυτο χάος έχει βυθιστεί η Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή με αποτέλεσμα οι καχύποπτοι Ουκρανοί που υπερασπίζονται την πατρίδα τους, να μην μπορούν να ξεχωρίσουν τους «φίλους» από τους «εχθρούς».

Χαρακτηριστική είναι μια ιστορία που έγινε γνωστή και αφορά έναν Γάλλο φούρναρη ο οποίος συνελήφθη σαν... Ρώσος κατάσκοπος, όμως η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική.

Συγκεκριμένα, πριν από μερικές ημέρες μια ουκρανική περίπολος συνέλαβε έναν ξένο υπήκοο με στρατιωτικό εξοπλισμό πίσω από τη δασική γραμμή του μετώπου στη Ζαπορίζια.

Μάλιστα ήταν πεπεισμένοι πως είχαν συλλάβει έναν Ρώσο κατάσκοπο λόγω του ότι είχε στο σακίδιό του γυαλιά νυχτερινής όρασης, ιατρικές προμήθειες, μετρητά και άλλα εφόδια. Παράλληλα το διαβατήριό του είχε βίζα για τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Έτσι, οι άνδρες της ουκρανικής περίπολου του έδεσαν τα χέρια και τα μάτια, ενώ κατά την διάρκεια της ανάκρισης τον ξυλοκόπησαν ώστε να τους αποκαλύψει ποιος πραγματικά ήταν.

Αφού πήραν και έψαξαν το κινητό του ανακάλυψαν πως όχι απλώς δεν ήταν κατάσκοπος, αλλά επρόκειτο για έναν ερωτευμένο Γάλλο αρτοποιό σε μια αποστολή «υψηλού κινδύνου» για να σώσει τη 25χρονη σύντροφό του, Βλαντισλάβα.

Η Ουκρανή, που είναι ασκούμενη νοσηλεύτρια, ήταν παγιδευμένη σε ένα χωριό περικυκλωμένο από τα ρωσικά στρατεύματα.

«Φοβόμουν πολύ, αλλά φοβόμουν και για τη ζωή της κοπέλας μου και η αδρεναλίνη και η αγάπη μου έδωσαν τη δύναμη και το κουράγιο να την αναζητήσω», είπε ο Μάρκο Κόλας μετά την απελευθέρωσή του.

«Μερικές φορές η αγάπη αξίζει να ρισκάρεις τα πάντα», δήλωσε στην εφημερίδα «The Times».