Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδίζεται το Κίεβο – Πέντε νεκροί από χτυπήματα στον πύργο τηλεπικοινωνιών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδίζεται το Κίεβο – Πέντε νεκροί από χτυπήματα στον πύργο τηλεπικοινωνιών

Δείτε τις δραματικές εικόνες - Οι κάτοικοι έτρεχαν πανικόβλητοι στις αποβάθρες του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης

Ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν πως πέντε άτομα σκοτώθηκαν στη ρωσική επίθεση στον τηλεοπτικό πύργο του Κιέβου.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο, προκαλώντας τη διακοπή της εκπομπής καναλιών.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε την Ρωσία βάρβαρη για την επίθεση στον πύργο που βρίσκεται κοντά σε μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ, τόπος μιας από τις μεγαλύτερες σφαγές Εβραίων κατά τη διάρκεια του ναζιστικού Ολοκαυτώματος.

«Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον πύργο της τηλεόρασης, κοντά στο μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ» ανέφερε στο Twitter.

«Οι Ρώσοι εγκληματίες δεν σταματούν σε τίποτα, συνεχίζοντας τη βαρβαρότητά τους. Ρωσία = βάρβαροι», συμπλήρωσε

Νωρίτερα η Ρωσία είχε προειδοποιήσει για βομβαρδισμούς στην ουκρανική πρωτεύουσα και καλούσε τους πολίτες να απομακρυνθούν.

 

Μάλιστα υπάρχουν αναφορές πως «σίγησαν» τα ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια και πως διακόπηκαν ορισμένες τηλεπικοινωνίες.

 

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το BBC, σε δήλωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Τρίτης, Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι δυνάμεις τους ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν «πλήγματα υψηλής ακρίβειας» εναντίον «τεχνολογικών κέντρων της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και του 72ου κύριου κέντρου PsyOps στο Κίεβο».

«Προτρέπουμε τους Ουκρανούς πολίτες που χρησιμοποιούνται από εθνικιστές για να προβούν σε προκλήσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και τους κατοίκους του Κιέβου που διαμένουν κοντά σε σταθμούς αναμετάδοσης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι τα χτυπήματα πραγματοποιούνται για να «αποτρέψουν επιθέσεις πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας».

Οι κάτοικοι του Κιέβου έτρεχαν πανικόβλητοι στις αποβάθρες του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, προκειμένου να εγκαταλείψουν άμεσα την πόλη.