Πόλεμος στην Ουκρανία: Δραματικές εξελίξεις – Η Ρωσία προειδοποιεί με χτυπήματα στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δραματικές εξελίξεις – Η Ρωσία προειδοποιεί με χτυπήματα στο Κίεβο

Καλεί κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Δραματικές στιγμές στην Ουκρανία, με τη Ρωσία να προειδοποιεί με χτυπήματα στο Κίεβο, καλώντας πολίτες να εκκενώσουν περιοχές κοντά σε κτίρια με υποδομές πληροφοριών.

Όπως ανακοινώθηκε, ο ρωσικός στρατός θα βομβαρδίσει υποδομές των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας στο Κίεβο και κάλεσε σήμερα τους αμάχους που ζουν κοντά να φύγουν από αυτές τις τοποθεσίες.

 

«Για τον τερματισμό των κυβερνοεπιθέσεων κατά της Ρωσίας, θα πραγματοποιηθούν πλήγματα με όπλα υψηλής ακρίβειας κατά τεχνολογικών υποδομών της SBU (υπηρεσία ασφαλείας) και του κύριου κέντρου της Μονάδας Ψυχολογικών Επιχειρήσεων στο Κίεβο.

Καλούμε τους κατοίκους του Κιέβου που ζουν κοντά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κανασένκοφ.

Πιθανόν αύριο ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων

Αύριο, Τετάρτη 2 Μαρτίου, είναι πιθανόν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Ρωσία και Ουκρανία, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του πρακτορείου

Στο μεταξύ, μιλώντας νωρίτερα για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι αν και οι «διαπραγματεύσεις» έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στην Μόσχα και το Κίεβο δεν υπάρχουν σχέδια για συνομιλίες μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών, ενώ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει αποτίμηση των «συνομιλιών» αυτών.

Νωρίτερα, σε μια δραματική ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα του πληρώνει υψηλό τίμημα, αλλά υπερασπίζεται την ελευθερία.

Ζήτησε παράλληλα από τους Ευρωπαίους να μην αφήσουν τους Ουκρανούς μόνους τους, ενώ στο τέλος ύψωσε τη γροθιά του και καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη του Κοινοβουλίου.