Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφυροκοπούνται Χάρκοβο και Μαριούπολη – Πολιορκούνται Κίεβο και Χερσώνα – Για έγκλημα πολέμου μιλά ο Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφυροκοπούνται Χάρκοβο και Μαριούπολη – Πολιορκούνται Κίεβο και Χερσώνα – Για έγκλημα πολέμου μιλά ο Ζελένσκι

Η Ρωσία θα συνεχίσει την επιχείρηση έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι της, λέει ο υπουργός Άμυνας

Οι επιθέσεις του πυροβολικού της Ρωσίας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, Χάρκοβο, συνιστά κρατική τρομοκρατία, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να την αναγνωρίσει ως τέτοια.

«Η τρομοκρατία έχει στόχο να μας λυγίσει, να λυγίσει την αντίστασή μας», δηλώνει σε βίντεο με διάγγελμά του, το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο περιγράφει το Κίεβο και το Χάρκοβο ως τους κύριους στόχους της Ρωσίας.

Είναι «έγκλημα πολέμου», υπογράμμισε αναφερόμενος στον βομβαρδισμό στο Χάρκοβο από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία έως ότου πετύχει τους στόχους της, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Σόιγκου δήλωσε ότι ο βασικός στόχος της Μόσχας είναι να προστατευθεί από τις απειλές που δημιουργούνται από τη Δύση και είπε ότι η Ρωσία δεν καταλαμβάνει ουκρανικό έδαφος.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα συνεχίσουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν καθοριστεί», δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

Τουλάχιστον 70 ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν το ρωσικό πυροβολικό βομβάρδισε βάση στην πόλη Οχτίρκα, στη βορειοανατολική περιφέρεια Σούμι, χθες Δευτέρα, ενημέρωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Ντμίτρο Ζιβίτσκι, μέσω Facebook.

Ο ρωσικός στρατός έφτασε την Τρίτη στην πόλη Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας, κοντά στην ελεγχόμενη από τη Μόσχα Κριμαία και στήνει σημεία ελέγχου στα περίχωρά της, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης. «Ο ρωσικός στρατός στήνει σημεία ελέγχου στις εισόδους της Χερσώνας», δήλωσε ο δήμαρχος Ιγκόρ Κολυχάγιεφ στο Facebook. Λίγο αργότερα, καταγράφηκε σε βίντεο πολιτών ένας πύραυλος, ο οποίος έπληξε συγκρότημα κατοικιών στο κέντρο της πόλης.