Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανταποκριτής του CNN είχε το πόδι του πάνω σε μια χειροβομβίδα χωρίς να το καταλάβει

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανταποκριτής του CNN είχε το πόδι του πάνω σε μια χειροβομβίδα χωρίς να το καταλάβει

Δείτε το βίντεο και την περιγραφή του δημοσιογράφου

Ο βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής του CNN, Μάθιου Τσανς, έφτασε σε λίγα εκατοστά από το να πατήσει μια ζωντανή χειροβομβίδα, ενώ κάλυπτε τα επακόλουθα μιας μάχης έξω από το Κίεβο τη Δευτέρα 28/2. Είναι η δεύτερη φορά που ο γνωστός δημοσιογράφος φτάνει πολύ κοντά σε μία επικίνδυνη κατάσταση σε λιγότερο από μια εβδομάδα, στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο δημοσιογράφος είχε γίνει viral την πρώτη μέρα της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, όταν ενώ βρισκόταν κοντά στο αεροδρόμιο του Κιέβου, είχε πέσει πάνω στα στρατεύματα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αυτή τη φορά ο απεσταλμένος του CNN προσέφερε ακόμα μία τρομακτική στιγμή, όταν μετέφερε το σκηνικό που υπήρχε σε μία από τις γέφυρες του Κιέβου όπου είχε προηγηθεί μία μεγάλη μάχη μεταξύ των δύο δυνάμεων.

Ο 51χρονος Τσανς, 51 ετών, που έχει καλύψει τις συγκρούσεις στη Λιβύη, τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, μόλις που παρατήρησε ότι είχε μόλις σκύψει δίπλα σε μια χειροβομβίδα και προειδοποίησε τον εικονολήπτη να απομακρυνθεί από πυρομαχικά.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video, δεν είχε μείνει τίποτα όρθιο, με τον δρόμο να έχει γεμίσει με καμένα οχήματα και πυρομαχικά. Σε κάποια φάση μάλιστα, ο ανταποκριτής γονάτισε, όμως μόλις σηκώθηκε έκανε μία τρομακτική διαπίστωση.

«Βρισκόμουν δίπλα σε μια χειροβομβίδα εκεί», είπε, δείχνοντας τη θανατηφόρα συσκευή καθώς περιέγραφε το σκηνικό της καταστροφής. «Δεν το είδα, οπότε ας απομακρυνθούμε από εκεί».

Η περιγραφή του ολέθρου

Φορώντας ένα στρατιωτικό κράνος και φανελάκι με τυπωμένο PRESS στο στήθος, ο Τσανς, ο οποίος έκανε ρεπορτάζ από το πεδίο κατά τη διάρκεια της πολιορκίας στο Κίεβο, περπάτησε ανάμεσα από μια σειρά κατεστραμμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.

«Αυτό είναι ένα από εκείνα τα ρωσικά οχήματα της σοβιετικής εποχής, το οποίο έχει καεί ολοσχερώς, είπε, κάνοντας χειρονομία προς ένα τσαλακωμένο θωρακισμένο μεταφορικό μέσο.

«Η ρωσική πομπή που κατέβηκε εδώ έχει σφυροκοπηθεί απολύτως», είπε. «Προφανώς, είμαστε ακόμα σε μια πολύ εκτεθειμένη κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Φορτηγά και τανκς ήταν ερειπωμένα γύρω του, πόρτες σκασμένες, λάστιχα λιωμένα, παράθυρα ανύπαρκτα και στάχτη και συντρίμμια σκορπισμένα γύρω από το οδόστρωμα.