Ουκρανία: Η ΕΕ συζητά πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των Πούτιν-Λαβρόφ

Ουκρανία: Η ΕΕ συζητά πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των Πούτιν-Λαβρόφ

Έρχεται τρίτη δέσμη κυρώσεων, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο

Tρίτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε στο Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος λίγη ώρα αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε ως ανεπαρκή την αντίδραση της Ευρώπης.

Ο αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι η τρίτη δέσμη κυρώσεων θα παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του Βλαντίμιρ Πούτιν και του υπουργού του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ευρώπη.

«Κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στοχεύσουν «πολλούς ακόμη» ολιγάρχες.

Η τρίτη σειρά κυρώσεων θα πλήξει περαιτέρω τον χρηματοπιστωτικό και τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, δήλωσε η πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ερώτηση αν οι εισαγωγές άνθρακα που κάνει η περιοχή του Ντονμπάς από την Πολωνία θα σταματήσουν, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το θέμα ετέθη από τις βαλτικές χώρες κατά τις συνομιλίες των 27 χθες. «Συζήτησαν πώς αυτό μπορεί να εφαρμοσθεί σταδιακά», είπε.