Μπόρις Τζόνσον για Ουκρανία: Είμαι τρομοκρατημένος από τα φρικιαστικά γεγονότα

Μπόρις Τζόνσον για Ουκρανία: Είμαι τρομοκρατημένος από τα φρικιαστικά γεγονότα

Αναμένεται η αντίδραση των ηγετών της G7

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα προεδρεύσει σήμερα της συνεδρίασης της επιτροπής COBRA για να συζητηθεί η απάντηση στις «φρικτές επιθέσεις» στην Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Έπισης ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να συζητήσει την εντεινόμενη κρίση στην Ουκρανία με τον Τζο Μπάιντεν και άλλους ηγέτες της G7, μετά την ρωσική εισβολή, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Το Κίεβο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα και προετοιμάστηκε για ολική εισβολή μετά τη δήλωση του Κρεμλίνου ότι οι ηγέτες των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία είχαν ζητήσει στρατιωτική βοήθεια.

Υπό την αυξανόμενη πίεση για περαιτέρω επιβολή κυρώσεων σε όσους υποστηρίζουν τον Ρώσο πρόεδρο, ο Μπορις Τζόνσον αναμένεται να συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7. «Είμαι τρομοκρατημένος από τα φρικιαστικά γεγονότα» στην Ουκρανία ενώ επισήμανε ότι θα συζητήσουν με τον πρόεδρό Βολοντίμιρ Ζελένσκι τα «επόμενα βήματα» έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter.

«Ο Πρόεδρος Πούτιν επέλεξε έναν δρόμο αιματοχυσίας και καταστροφής εξαπολύοντας αυτή την απρόκλητη επίθεση στην Ουκρανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί μας θα απαντήσουν αποφασιστικά». Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας είπε ότι καταδικάζει την «τρομερή, απρόκλητη επίθεση» της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας και θα συνεργαστούμε με τους διεθνείς εταίρους μας για να απαντήσουμε σε αυτήν την τρομερή πράξη (επιθετικότητας)».

Ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ουκρανία είπε ότι ξεκινά μια «εντελώς απρόκλητη επίθεση» στη χώρα. «Τρομοκρατημένη» έγραψε στο Twitter η Βρετανίδα πρέσβης Μελίντα Σίμονς.

«Ακριβώς επειδή έχετε προετοιμαστεί και σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο για εβδομάδες και μήνες δεν σημαίνει ότι δεν είναι σοκαριστικό όταν συμβαίνει στην πραγματικότητα».