Πιλότος σχημάτισε με την πτήση του τη λέξη «relax» στα σύνορα της Ουκρανίας

Πιλότος σχημάτισε με την πτήση του τη λέξη «relax» στα σύνορα της Ουκρανίας

Άγνωστο το αν θα εισακουσθεί

Σε μια προσπάθεια πιθανώς για να κατευνάσει τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας και εν μέσω ανησυχιών για μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ένας πιλότος έγραψε τη λέξη «Relax» («χαλαρώστε») στον ουρανό με το αεροπλάνο του κατά μήκος των συνόρων της γειτονικής Μολδαβίας με την Ουκρανία.

Περίπου 30.000 άτομα παρακολούθησαν την πτήση σε πραγματικό χρόνο.

Το μήνυμα του πιλότου έγινε ορατό χάρη στο Flightradar 24, έναν ιστότοπο ζωντανής παρακολούθησης πτήσεων που προσφέρει περιστασιακά τυχόν περίεργα μηνύματα που συναντά. Από μηνύματα στους αγαπημένους του Αγίου Βαλεντίνου έως τον εορτασμό για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Πρόσφατα υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για πτήσεις πάνω από την Ουκρανία, καθώς οι πληροφορίες που μεταδίδει κυρίως η Αμερική, αναφέρουν ότι η αυξημένη στρατιωτική παρουσία και στις δύο πλευρές θα μπορούσε να οδηγήσει σε εισβολή από τη Ρωσία.

Σε υψόμετρο πάνω από 3.000 μέτρα (10.000 πόδια) και πλάτος περίπου 130 χιλιόμετρα, το μήνυμα «Relax» δεν το λες και μικρό. Το αεροπλάνο της Air Moldova, ο πιλότος του οποίου έγραψε το μήνυμα στους αιθέρες, αναχώρησε από το Κισινάου, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, για πτήση 1 ώρας και 40 λεπτών στις 17 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Flightradar 24.