Βρετανία: Σίριαλ κίλερ ομολόγησε δύο φόνους από το 1996, για τους οποίους έχει καταδικαστεί άλλος

Βρετανία: Σίριαλ κίλερ ομολόγησε δύο φόνους από το 1996, για τους οποίους έχει καταδικαστεί άλλος

Έστειλε επιστολή στους δικηγόρους του

Ο κατά συρροή δολοφόνος Levi Bellfield (βλ. δεξιά στη φωτό) φέρεται να έχει γράψει μια επιστολή, όπου ομολογεί τους φόνους της μητέρας και κόρης, Lin και Megan Russell, αντίστοιχα το 1996.

Η Sun αποκάλυψε ότι οι δικηγόροι του καταδικασθέντα δύο φορές για τις δολοφονίες των γυναικών, Michael Stone, ισχυρίστηκαν ότι έλαβαν γραπτή επιστολή από τον Bellfield, που περιγράφει λεπτομερώς τις δολοφονίες.

Η Lin και οι κόρες της, η εξάχρονη Meghan και η εννιάχρονη Josie, δέχθηκαν επίθεση στο Τσίλεντεν προτού τις δέσουν τα χέρια και τα μάτια και τις χτυπήσουν με σφυρί.

Ο Stone καταδικάστηκε για δύο δολοφονίες και μία απόπειρα το 1998 και ξανά το 2001 αφού το εφετείο ακύρωσε την καταδίκη του λόγω αμφιβολιών, σχετικά με έναν μάρτυρα κατηγορίας.

Το 2010 απορρίφθηκε και αίτηση προς την Επιτροπή Αναθεώρησης Ποινικών Υποθέσεων.

Αλλά η Επιτροπή εξετάζει τώρα μια αίτηση από τον Stone καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός κορδονιού από τον τόπο του εγκλήματος που βρέθηκε στους χώρους αποθήκευσης στοιχείων της αστυνομίας το 2020. Οι δικηγόροι του Stone λένε ότι θα μπορούσε να παρέχει κρίσιμα στοιχεία DNA.

Απαντώντας στις αναφορές ότι ο Bellfield είχε ομολογήσει τους φόνους των Russell, η Επιτροπή είπε ότι γνωρίζει πως οι δικηγόροι του Stone αναμένεται να στείλουν περαιτέρω πληροφορίες.

Ο Bellfield εκτίει ισόβια ποινή για τη δολοφονία της 13χρονης Milly Dowler, η οποία το 2002 χάθηκε από το Walton-on-Thames, στο Surrey, αλλά και για τους φόνους της Marsha McDonnell και της Amelie Delagrange. Καταδικάστηκε επίσης για την απόπειρα δολοφονίας της Kate Sheedy.

Παλαιότερη, έρευνα για τη συμμετοχή του στις δολοφονίες των Russell, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς.

Φωτογραφία: thetimes.co.uk