ΗΠΑ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο αποστολής 5.000 στρατιωτών στην ανατολική Ευρώπη, λόγω… Ουκρανίας

ΗΠΑ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο αποστολής 5.000 στρατιωτών στην ανατολική Ευρώπη, λόγω… Ουκρανίας

Υπάρχει ο φόβος για εισβολή της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν έως και 5.000 στρατιώτες στις χώρες της Βαλτικής και της ανατολικής Ευρώπης που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, λόγω του κινδύνου μιας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η ανάπτυξη αυτή ενδέχεται να αφορά 1.000-5.000 στρατιώτες, πολεμικά σκάφη και μαχητικά αεροπλάνα, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Ο αριθμός των μονάδων μπορεί να αυξηθεί εάν επιδεινωθούν οι συνθήκες.

Σύμφωνα με το CNN δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις αλλά το Πεντάγωνο βρίσκεται στη διαδικασία να κρίνει ποιες μονάδες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, που μίλησαν ανώνυμα στα μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ είναι σε διαβουλεύσεις με τους εταίρους τους όσον αφορά αυτή τη μετακίνηση των στρατευμάτων και ότι εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια.

Την Κυριακή, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν ένα μέρος του διπλωματικού προσωπικού τους από τις πρεσβείες τους στο Κίεβο γιατί μια «ρωσική εισβολή» θα μπορούσε να συμβεί «ανά πάσα στιγμή» και επειδή δεν υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ για την αποκλιμάκωση της κρίσης.