«Το χειρότερο σπίτι στην καλύτερη γειτονιά» πουλήθηκε σχεδόν δύο εκατ. δολάρια

«Το χειρότερο σπίτι στην καλύτερη γειτονιά» πουλήθηκε σχεδόν δύο εκατ. δολάρια

Δεν έχει δωμάτια, παράθυρα, τα πατώματα είναι κατεστραμμένα και μια σκάλα είναι ετοιμόρροπη

Ένα σπίτι χωρίς δωμάτια, κλειστά παράθυρα, κατεστραμμένα πατώματα και μια σκάλα που θα μπορούσε να καταρρεύσει οποτεδήποτε με λίγο αέρα, πουλήθηκε για 1,97 εκατομμύρια δολάρια στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, όπως έγινε γνωστό στις 13 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα για πωλήσεις κατοικιών, το εν λόγω σπίτι έχει χαρακτηριστεί «το χειρότερο οίκημα, αλλά στην καλύτερη γειτονιά», αν και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το είδαν ως ευκαιρία για τους εργολάβους.

Πάντως, το σπίτι που χρονολογείται από το 1900, διαθέτει μπάνιο, κουζίνα και το οικόπεδό του είναι λίγο πάνω από 853 τετραγωνικά μέτρα, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα για την αγορά του. Ωστόσο, του λείπουν τα υπνοδωμάτια.

Το ξύλινο σπίτι, σε στιλ της δεκαετίας του 1940, βγήκε σε δημοπρασία στα μέσα Δεκεμβρίου και πουλήθηκε στις 7 Ιανουαρίου για περίπου 600.000 δολάρια πάνω από τη βασική τιμή.

Οι μεσίτες ακινήτων, Τομ και Κιμ Γουάιλι, σε σχετικές δηλώσεις στο «Insider», υποστήριξαν: «Πιστεύαμε ότι το ακίνητο θα μπορούσε να πουληθεί για 1,6 εκατομμύρια δολάρια, είχαμε δεδομένα γι' αυτό, αλλά τότε κυριάρχησε το ανθρώπινο πνεύμα του ανταγωνισμού».Έτσι, λοιπόν, το ακίνητο έφτασε να πουληθεί κοντά στα δύο εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, η ζητούμενη τιμή ήταν κάτω από τη μέση αξία μιας μονοκατοικίας στην εν λόγω γειτονιά, γεμάτη με βικτοριανά σπίτια και πολλές σύγχρονες ανακατασκευές, αφού δυνητικά θα μπορούσε να αγγίξει ακόμα και τα έξι εκατομμύρια δολάρια.