Η Αυστραλία αποφάσισε την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς

Η Αυστραλία αποφάσισε την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς

Ακυρώθηκε η βίζα του Σέρβου τενίστα - Ένσταση από τους δικηγόρους του

Το θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Νόβακ Τζόκοβιτς φτάνει στο τέλος του, όπως όλα δείχνουν, αφού η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να ακυρώσει τη βίζα εισόδου του στη χώρα και προχωράει στην απέλασή του αύριο Πέμπτη 6 Ιανουαρίου.

Εξέλιξη που προκαλεί φυσικά έντονο εκνευρισμό στην πλευρά του Σέρβου τενίστα, με τους δικηγόρους του να καταθέτουν άμεσα ένσταση, ζητώντας να επανεξεταστεί το αίτημά του. Ο Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος τενίστας του κόσμου αυτή τη στιγμή, όπως δείχνει και το γεγονός ότι είναι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά εδώ και μήνες έχει μπλέξει σε μια ιστορία, η οποία μόνο χαμένο μπορεί να τον βγάλει στα μάτια της κοινής γνώμης. Μια ιστορία που άρχισε λόγω του Australian Open και της απόφασης της κυβέρνησης της Αυστραλίας να αγωνιστούν μόνο εμβολιασμένοι αθλητές σε αυτό.

Ο Σέρβος δεν έχει πει ποτέ ότι είναι εμβολιασμένος, όπως δεν είπε ποτέ ότι είναι και ανεμβολίαστος. Έχει παραμείνει σιωπηλός γύρω από αυτό το θέμα και εκεί που όλα έδειχναν, ότι δεν θα πάρει μέρος στο τουρνουά, ανακοίνωσε ότι θα αγωνιστεί κανονικά, αφού εξασφάλισε ιατρική εξαίρεση από τους διοργανωτές. Το θέμα, επομένως, φαινόταν ότι θα λήξει έτσι, αλλά την Τετάρτη τα πράγματα… ξέφυγαν.

Ο Τζόκοβιτς προσγειώθηκε στη Μελβούρνη, αλλά τέθηκε άμεσα υπό κράτηση στο αεροδρόμιο, με τον πατέρα του να κάνει δηλώσεις εκνευρισμένος και τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς, να στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας ζητώντας να αφεθεί άμεσα ελεύθερος. Τελικά όντως θα γίνει αυτό, αλλά με… απέλαση.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να ακυρώσει τη βίζα εσόδου στη χώρα και να απελάσει την Πέμπτη τον Σέρβο τενίστα, οι δικηγόροι του οποίου προχωρούν άμεσα σε ένσταση ζητώντας να επανεξεταστεί το αίτημά του.