Ιαπωνία: Τουλάχιστον 27 νεκροί από φωτιά σε κτήριο

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 27 νεκροί από φωτιά σε κτήριο

Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού

Στις φλόγες τυλίχτηκε ο τέταρτος όροφος ενός 8όροφου κτηρίου στο κέντρο της Οσάκας στην Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 27 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

«Είκοσι επτά άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση καρδιοπνευμονικής ανακοπής», είπε εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος, χρησιμοποιώντας την ορολογία των ιαπωνικών αρχών όταν αναφέρονται σε θανάτους που ακόμη δεν έχουν διαπιστωθεί επίσημα, από ιατρό ή ιατροδικαστικό. Ένα 28ο θύμα ανασύρθηκε τραυματισμένο αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP και το Xinhua.

Η φωτιά εκδηλώθηκε «στις 10:18 (σ.σ. τοπική ώρα Ελλάδας 03:18) στον τέταρτο όροφο οκταώροφου κτιρίου» όπου έχουν τα γραφεία τους επιχειρήσεις, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Διευκρίνισε πως η πυρκαγιά κατασβέστηκε μέσα σε μισή ώρα αφού έφθασε η Πυροσβεστική.

Ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα στα οποία δεκάδες πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά στο εσωτερικό και μπροστά στο στενό κτίριο, ο κατεστραμμένος όροφος του οποίου διακρίνεται από το εξωτερικό, καθώς τα παράθυρά του είναι σπασμένα και μαυρισμένα από τον καπνό.

Στον όροφο που έγινε παρανάλωμα του πυρός λειτουργούσε κλινική, διευκρίνισαν τοπικά ΜΜΕ. Τα αίτια της καταστροφής είναι για την ώρα άγνωστα. Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε ότι διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί εάν επρόκειτο για εμπρησμό, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...