ΕΜΑ: Ασφαλής και αποτελεσματική η τρίτη δόση του εμβολίου 3 μήνες μετά την δεύτερη

ΕΜΑ: Ασφαλής και αποτελεσματική η τρίτη δόση του εμβολίου 3 μήνες μετά την δεύτερη

Τι αναφέρει για τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την μετάλλαξη Όμικρον

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε, ότι τα διαθέσιμα στοιχεία υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 με την παρέλευση 3 μηνών από την δεύτερη δόση.

Αν και η ισχύουσα σύσταση είναι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων να γίνεται έπειτα από την παρέλευση 6 μηνών, τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα σήμερα, υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 με την παρέλευση 3 μηνών από την δεύτερη δόση, δήλωσε ο επικεφαλής της Εμβολιαστικής Στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Μάρκο Καβαλέρι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αναφερόμενος στην εμβολιαστική εκστρατεία για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιασθεί θέματα ασφαλείας. Ως προς την μετάλλαξη Ομικρον δήλωσε, ότι μέχρι στιγμής η πλειονότητα των κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελούν ήπια εκδήλωση της νόσου.

«Τα περιστατικά παρουσιάζονται στην πλειονότητά τους ελαφρά, αλλά πρέπει να συγκεντρώσουμε περισσότερα στοιχεία για να προσδιορίσουμε, εάν το φάσμα της σοβαρότητας της νόσου που προκαλεί η Ομικρον είναι διαφορετικό από το φάσμα των άλλων παραλλαγών, που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα», πρόσθεσε ο Μάρκο Καβαλέρι.